For bare dager siden tok læreren, som jobber ved en skole i en mindre kommune i Sør-Trøndelag, farvel med elevene sine før de tok sommerferie.

Nå er det kjent at han, samtidig som å ha utøvd lærerjobben, har chattet om overgrep mot sin tre år gamle datter.

- Alvorlige handlinger

En 50 år gammel mann fra Trondheim, skal ha spurt læreren hvor langt 34-åringen var villig til å la han gå.

- Vi har vært i kontakt med politiet og lest om beskyldningene mot ham i avisa. Det er veldig alvorlige handlinger det er snakk om, sier rådmannen i den aktuelle kommunen.

Han forteller at de og skoleledelsen har snakket sammen fredag.

- Det er en personalsak og må håndteres deretter. Hva vi kommer til å gjøre, må vi drøfte over helga. Skolen er avsluttet før sommeren og han er varetektsfengslet. Det gir oss litt tid til å vurdere saken, sier rådmannen.

Benekter fysisk kontakt

Han kjenner ikke til om det har kommet bekymringsmeldinger på læreren fra elever, foreldre eller andre ansatte.

Da læreren ble varetektsfengslet i går sa 34-åringen at han aldri hadde tenkt å la 50-åringen forgripe seg på datteren.

Begge de to har benektet at de har hatt noen annen kontakt enn gjennom chatting på internett. Begge har erkjent straffskyld for det de er siktet for, som er straffelovens paragraf 204a.

Paragrafen omhandler blant annet det å ha mottatt, delt og regelmessig ha gjort seg kjent med straffbart overgrepsmateriale.

Les flere saker om overgrepsbilde-saken her.

Datteren avhørt

Datteren til læreren var i går i dommeravhør og har også blitt undersøkt klinisk.

Politiadvokat Heidi Melø opplyste i går at det fremkom lite eller ingenting i dommeravhøret som tilsa at det har skjedd et overgrep.

34-åringen og 50-åringen er to av de åtte som er siktet i den såkalte overgrepsbilde-saken, som i omfang er den største saken av denne typen som har blitt etterforsket av politiet i Sør-Trøndelag.