38-åringen fra Trondheim er blant de tre som sitter isolert i varetekt i den såkalte overgrepsbilde-saken.

- Han har hatt en seksuelt avvikende adferd helt siden han var liten, sier politiadvokat Heidi Melø til Adresseavisen.

38-åringen kunne ikke selv møte da han ble fremstilt for forlenget varetekt torsdag, på grunn av dårlig helse. Da hadde han sittet to uker isolert. 38-åringen samtykket til at fengslingsmøtet ble gjennomført uten hans tilstedeværelse. Tingretten besluttet å holde mannen isolert i nok en uke.

Beslag i Namsos og Tromsø

Under fengslingsmøtet kom det frem at han skal ha vært i kontakt med en kvinne bosatt i Tromsø.

- Det er gjort beslag hjemme hos henne. 38-åringen spurte kvinnen om å få møte hennes yngste barn, fortalte Melø under fengslingsmøtet.

I tillegg til beslaget i Tromsø, har også politiet gjort beslag i Namsos i forbindelse med etterforskningen av mannen. Beslagene er sendt til Trondheim, og vil komme frem i løpet av helga eller tidlig neste uke. Videre vil politiet gå gjennom beslagene.

- Er det mistanke om at han har forgrepet seg på barnet i Tromsø?

- Nei. Det er gjennomført flere avhør. Vi har ingen mistanke om det lenger, sier politiadvokaten til adressa.no.

Hun opplyser at det ikke er siktet noen i Namsos eller Tromsø. Verken politiet i Tromsø eller Namsos ønsker å kommentere saken. De henviser til politiet i Trondheim, ettersom det er de som har bedt om bistand fra lokalt politi for å gjennomføre beslag.

Det er ukjent hvilken relasjon 38-åringen har til Tromsø-kvinnen.

Les flere saker om overgrepsbilde-saken her.

- Forhold til familiemedlem

I avhør skal mannen ha forklart om seksuelt avvikende alder siden han var barn.

- Han har forklart om et seksuelt forhold til et familiemedlem i forbindelse med etterforskningen av denne saken. Dette har også familiemedlemmet forklart seg om, sier Melø.

I fengslingsmøtet i går opplyste hun at politiet har funnet overgrepsmateriale på 38-åringens datamaskin. Mannen har erkjent straffskyld etter siktelsen, som omhandler blant annet besittelse av overgrepsmateriale.

- Han har på denne måten vært en aktiv deltaker i å opprettholde et marked for at barn blir misbrukt seksuelt, sa hun da 38-åringen ble fremstilt for varetekt.

- Ikke småbarn i bildene

38-åringens forsvarer, Frode Wisth, forteller at han ikke har kjennskap til påstanden om at hans klient har vært i kontakt med Tromsø-kvinnen utover det Melø fortalte i tingretten torsdag.

- Jeg kjenner ikke til detaljer om det og har heller ikke pratet med min klient om det, sier han.

Wisth påpeker at det er viktig å skille mellom de brutale beskrivelsene politiet har kommet med, i forbindelse med etterforskningen av andre i sakskomplekset. Han hevder at overgrepsbildene som hans klient har besittet ikke er av den groveste sorten.

- På de bildene jeg har fått sett er det ikke småbarn, men det er barn under seksuell lavalder, sier han.

Wisth mener det må være opp til sakkyndige å vurdere om hans klient har en seksuelt avvikende adferd.

- Dette er ikke noe jurister skal vurdere, så det får stå på deres regning, sier han.

Frode Wisth i fengslingsmøtet der tingrettsdommer Leif Otto Østerbø besluttet å varetektfengsle hans klient i ytterliggere én uke. Foto: Lorns Bjerkan