Snart kommer Petter Dass

AtB lover nær 70 prosent høyere døgnkapasitet på ferjesambandet Brekstad – Valset på søndager fra 2017.

Øverst til venstre ser du ferja MF Petter Dass som skal trafikkere sambandet Brekstad - Valset fra januar 2017. 

Saken oppdateres.

Fredag signerte AtB AS en kontrakt med Boreal Transport Nord AS for drift av ferjesambandet Brekstad - Valset i perioden 01.01.2017–31.12.2018.

Det er plass til 50 personbilenheter og seks vogntogenheter på ferja MF Petter Dass som skal trafikkere sambandet de to årene.

Les også: - Flere enn nødvendig kjører Brekstad - Valset

Les også: Lager underskriftskampanje for å få gammel ferje tilbake

- Større kapasitet

«AtB vurderer at ferjesambandet med énferge-løsningen fra 2017 vil møte utfordringer knyttet til både regularitet og kapasitet på en bedre måte en dagens toferge-løsning. AtB vurderer at det vil bli en løsning som er mer lik enferge-løsningen med MF Ørland fra før 2015, men kapasiteten fra 2017 blir større», skriver AtB i en pressemelding.

Sambandet vil ha åtte prosent lavere døgnkapasitet på hverdager i forhold til dagens toferge-løsning (2015-2016), men ti prosent høyere døgnkapasitet på lørdager og nær 70 prosent høyere døgnkapasitet på søndager enn dagens toferge-løsning.

LES OGSÅ: 15 prosent mindre biltrafikk

LES OGSÅ: Regjeringen vil ha «smartere» bompengeordninger

Dikterferje

MF Petter Dass har fått sitt navn etter den berømte dikterpresten som holdt til på Alstahaug for 300 år siden. Ferjen har salong over bildekk med utsikt, samt kafeterialøsning. Det er personheis til og fra bildekk, og ferja er universelt utformet. Fartøyet ble bygget av Harstadverftet i 1997.

Ferja trafikkerer nå sambandet Levang – Nesna i Helgeland.

På forsiden nå