- Jeg tok et ark, tegnet reinsdyret, og så kom de andre dyrene til etter hvert. Jeg tenkte ikke at jeg skulle tegne alle sammen da jeg begynte, sier 11-åringen. Foto: Privat

- Jeg har bestandig likt å tegne. Jeg vet ikke hvorfor, sier Oskar Moum Kulbrandstad, til adressa.no.

11-åringen fra Melhus har tegnet så lenge han kan huske. Først tegnet han det han beskriver som skrot. Da han ble traktorinteressert i tre-årsalderen, kom dette til uttrykk på papiret. Nå, åtte år senere, er det humortegninger som gjelder.

I videoen over kan du se Oskar tegne.

- Dette har jeg ventet på

- Jeg liker best å tegne rare folk, sier han.

- Hvorfor det?

- Fordi de er artige å se på.

- Hva tenker du om at adressa.no skriver om deg og tegningene dine?

- Det er artig. Det er dette jeg har ventet på, sier den ambisiøse 11-åringen.

For han skal fortsette å tegne. Han liker bedre å være kreativ enn å holde på med for eksempel fotball.

- Det varierer hvor mye tid jeg bruker på å tegne, men som regel tegner jeg mest når jeg kjeder seg.

- Virkelig imponerende

Selv om tegningene til Oskar ikke kunne ha vært i et Donald-blad, er det de velkjente figurene i Andeby 11-åringen underholder seg med når han selv skal lese tegneserier. Derfor måtte Norges offisielle Donald Duck-tegner, Arild Midthun, få se Oskars tegninger.

Dette er hans respons:

«Hahaha!! Veldig morsomme tegninger! Virkelig imponerende hvor uttrykksfulle strektegningene til Oskar er, og jeg liker spesielt at hver eneste figur har så tydelig personlighet! Lykke til, Oskar, fra laaaangt inni proDUCKsjonen av årets Donald-julehefte.»

Så talentet tidlig

Mamma Merethe Moum så tidlig at sønnen hadde et talent for tegning.

- Mens de andre barna på hans alder tegnet «flatt», tegnet han tredimensjonalt. Da var han rundt tre år. Vi er imponerte over det han får til, men alle foreldre er vel imponert over barna sine, sier hun.

Hun har hele veien oppmuntret sønnen til å utvikle talentet sitt.

- Han har lyst til å lage tegneserier eller tegnefilm, og jeg håper han fortsetter å tegne så lenge han synes det er artig.

- Ideene bare kommer

Noe av det siste Oskar har tegnet, og som fint kunne ha vært i et tegneserieblad, er tegningen av et reinsdyr med en bjørn i geviret. Slik ble den til:

- Jeg tok et ark, tegnet reinsdyret, og så kom de andre dyrene til etter hvert. Jeg tenkte ikke at jeg skulle tegne alle sammen da jeg begynte, sier 11-åringen.

- Hvor kommer ideene fra?

- De bare kommer. Det er ingen som har lært meg å tegne, men det er en i klassen som jeg deler ideer med. Vi viser tegningene til hverandre, sier han.

Oskar Moum Kulbrandstad (11) fra Melhus har alltid likt å tegne.
Dette er også en av Oscar Moum Kulbrandstads tegninger. Foto: Privat