- Dette er en tikkende bombe. Det er ikke noe strømuttak her, så alle fyrer med gass, sier daglig leder Marius Ronæss ved Storsand gård camping i Malvik.

Han har flere ganger gått forbi bobilparkeringen ved Øya stadion i Trondheim, og fått seg et aldri så lite sjokk.

- Bobilene står veldig tett. Det virker ikke som det er noe kontroll, sier han.

Lik adressa.no på Facebook

- Brann vil spre seg

Som campingplass-driver forteller han at de er nødt til å ha minst tre meter avstand mellom bobilene på sin parkering.

- Hvis noe skjer, så vil det spre seg til alle vognene når det er bare 70 cm avstand. Jeg driver selv en campingplass, og vi må forholde oss til en regel som sier at det må være tre meter avstand mellom bobiler som står på korttidsleie, sier han.

Ronæss forteller at i fjor var brannvesenet på kontroll, og de delte ut brosjyrer om brannsikkerhet til alle gjestene.

- Det skal være konkurranse, og når Trondheim parkering har gratis bobilparkering, så synes jeg det skal være samme vilkår i det minste, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Har kun makstid

Direktør Stein Løberg ved Trondheim parkering sier at de har hatt problemer med at bobilene står for tett. Det medførte en maksimal parkeringstid på 24 timer på bobilparkeringen ved Øya stadion.

- Det var den eneste begrensningen vi kunne komme med. Jeg tror det finnes en veileder eller forskrift hvor det anbefales at det skal være tre meter mellom bobilene, men vi har ingen regler som vi er pålagt å overholde, sier Løberg.

Følg Adresseavisen på Twitter

Skal male merking på nytt

Han forteller at han har vært i kontakt med kommunen, og de har i fellesskap bestemt seg for å male opp merkingen av bobilplassene på nytt, slik at det blir tre meter mellom bobilene.

- Det forsvinner enten fem eller ti plasser, men vi skal ikke ha løsninger som går på sikkerheten løs, sier Løberg.

Han gikk selv forbi parkeringsplassen mandag, og så at flere av bobilene sto for tett.

- Vi skal iverksette tiltak så fort det lar seg gjøre praktisk. Vi takker for at vi ble gjort oppmerksom på situasjonen. Nå skal vi rydde opp i dette, sier han.

Trondheim parkering har i dialog med kommunen bestemt seg for å markere opp bobilparkeringene på nytt, og lage markering som gjør at de må parkere med mye større avstand. Foto: Marius Ronæss