Navn: Liv Beate Eidem

Alder: 31 år

Yrke: Elektriker, Fjeldseth

Fra: Agdenes/Trondheim

Hvorfor valgte du dette yrket?

- Det var helt tilfeldig. Rådgiveren min anbefalte meg ikke å gå allmenn, men heller gjøre det jeg hadde mest lyst til. Så jeg åpnet naturfagboka, så på de mest interessante temaene i boka og satte opp en liste. Elektro var mest interessant, mekanisk havnet på andre og naturbruk på tredje. Så det var naturfagboka som avgjorde at jeg ble elektriker. Det har jeg ikke angret et sekund på heller.

Hva er det beste med ditt yrke?

- Det er at det stadig kommer nye utfordringer. Verden og teknologien utvikler seg hele tiden, og man blir aldri helt utlært. Det jeg lærte om LED for fem år siden er ikke aktuelt lenger, teknologien har for lengst gått videre. jeg liker at man må holde seg oppdatert hele tiden. I tillegg har jeg gode og ærlige kolleger.

Hva er det vanskeligste med å være kvinne i et utradisjonelt yrke?

- Andre yrkesgrupper kan være en utfordring. Jeg har stor respekt blant elektrikerne, er med i lederteamet og har kontroll på byggene. Men de som ikke er vant til at jentene har kontroll, henvender seg fort til guttene. Det kan oppleves som irriterende. Ellers er det få vanskeligheter. Det er ikke så mye tungt arbeid siden vi har gode hjelpemidler, og er det virkelig tungt er vi flere.