50-åringen fra Trondheim ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker i Sør-Trøndelag tingrett.

Under fengslingsmøtet kom det frem at politiet har utvidet siktelsen mot 50-åringen, til å omfatte seksuell omgang med barn under 14 år, går det frem av kjennelsen fra tingretten.

- Siktelsen omfatter seksuell omgang med en eller flere, for politiet ukjente jenter under 14 år, sier politiadvokat Heidi Melø til adressa.no.

Les flere artikler fra overgrepsbilde-saken her.

Forteller om overgrep mot 12-åring

Mannen var fra før siktet for å ha lagret overgrepsmateriale, noe han har erkjent delvis straffskyld for. Mannen nekter straffskyld for seksuell omgang med barn.

Bakgrunnen for at politiet har valgt å utvide siktelsen mot mannen er chattelogger, der han selv forteller om overgrep mot mindreårige, opplyser Melø.

I en chat mellom mannen og en annen person som bruker et kvinnenavn på nettet forteller 50-åringen om seksuell omgang med en jente på 12 år, som er datteren til personen han chattet med, går det frem av kjennelsen.

- Det kan selvsagt ikke utelukkes at kanskje det meste av det som sies under chattingen er utløp for seksuelle fantasier og tanker som det nok er lettere å dele med ukjente enn personer man er fortrolig med, men beskrivelsene her er så konkrete og detaljerte at retten mener det er skjellig grunn til mistanke om at det siktede forteller faktisk har skjedd, heter det i kjennelsen.

- Fantasiforklaringen fremstår også som mindre troverdig når det som her også er gjort konkret avtale med dato for å møtes, heter det videre.

- Ingen konkrete opplysninger

Mannens forsvarer Arve Opdahl påpeker at hans klient nekter straffskyld for seksuell omgang med barn under 14 år. 50-åringen anket kjennelsen i tingretten.

- Vi mener dette er for løst fundert til å være en siktelsespost. Det er ingen konkrete opplysninger om hva som har skjedd, hvor og mot hvem. At siktede har gitt uttrykk for seksuelle fantasier med andre, som har tilsvarende fantasier, er i utgangspunktet ikke straffbart. Det er heller ingen holdepunkter for at han vet hvem dette er, sier Opdahl til adressa.no.

Fra før av er det kjent at 50-åringen skal ha spurt en 34 år gammel lærer om hvor langt han var villig til å la ham gå med mannens tre år gamle datter.

Både mannen og læreren har nektet for at det har skjedd overgrep mot 34-åringens datter.

Læreren ble tidligere torsdag varetektsfengslet i ytterliggere én uke.

ADRESSA PLUSS: Filmet overgrep mot 12-åring