Sør-Trøndelag tingrett besluttet å dømme den 44-årige mannen, som er bosatt i Trondheim, til sju års fengsel. De fant ingen formildende omstendigheter da de skulle utmåle straffen mot mannen.

44-åringen ble dømt for grov mishandling og gjentatte voldtekter av stedatteren.

Les flere krimsaker fra adressa.no her.

- Regime av vold

Voldtektene mot stedatteren har ifølge dommen skjedd gjentatte ganger over seks år fra hun var 17 år, mens voldsbruken mot henne startet to år tidligere. 44-åringen brukte både vold og trusler for å skaffe seg den seksuelle omgangen med stedatteren, ifølge dommen.

- Retten mener at også NN (stedatteren - journ. anm.) har levd i et regime av vold, som ikke isolert sett har vært av det alvorligste slaget - når en ser bort fra de seksuelle overgrepene - men psykisk har voldsutøvelsen vært skremmende og dypt krenkende for henne, heter det i dommen.

Stedatteren forklarte seg også om et overgrep i retten, som skal ha skjedd før familien flyttet til Norge.

- Systematisk vold over lang tid

Mannen ble også dømt for grov mishandling av hans tidligere kone. Bakgrunnen for at mishandlingen anses som grov er at voldsbruken mot henne pågikk over lengre tid - i nærmere åtte år, ifølge dommen.

- Retten viser til at de enkelte voldshandlingene hver for seg ikke er spesielt grove, men NN (ekskona - journ. anm.) har vært utsatt for systematisk vold over lang tid. Hun har hele tiden måttet leve med frykten for å bli utsatt for vold, heter det i dommen.

Ekskona forklarte blant annet i retten at 44-åringen ved en anledning kastet kjøkkenkniv etter henne, mens han en annen gang kastet en hamme.

Hun forklarte også at hun ofte hadde blåmerker på kroppen etter slag, og at hun enkelte ganger ikke klarte å stå oppreist etter å ha fått juling. Hun forklarte også at 44-åringen brukte å komme med trusler mot henne.

Nektet straffskyld

I tillegg til voldtektene og mishandlingen ble 44-åringen dømt for å ha krenket flere av barna han og ekskona har sammen. Bakgrunnen for det er at de har vært vitner til volden deres mor og stesøster ble utsatt for i hjemmet.

44-åringen nektet selv straffskyld i retten, med unntak av noe av voldsbruken mot ekskona.

Retten valgte å se bort fra store deler av hans forklaring. I dommen beskrives forklaringen blant annet som både «oppkonstruert» og som et «påskudd for å sverte» to personer i familien.

-  Min klient er svært nedbrutt over dommen og det tas stilling til anke snarlig. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt, sier hans advokat Rikke Arnesen til adressa.no.

I tillegg til fengselsstraffen må mannen betale 200 000 kroner i oppreisningserstatning til stedatteren, 120 000 kroner til ekskona og 100 000 til hver av de øvrige barna.