To nye pågrepet i overgrepsbilde-saken

En mann ble pågrepet i Sør-Trøndelag i går, mens en annen ble pågrepet i et annet politidistrikt forrige uke.

Etterforskningsleder Roy Hoøen har sammen med et team jobbet med overgrepsbilde-saken de siste månedene. Nå er totalt ti personer pågrepet i saken.  Foto: Therese Alice Sanne

Saken oppdateres.

Dermed er det altså totalt ti personer som er siktet i overgrepsbilde-saken.

De to nye personene som knyttes til saken er begge siktet etter straffelovens paragraf 204a, som omhandler fremstilling av seksuelle overgrep mot barn.

- Den ene, en person fra et annet politidistrikt, ble pågrepet forrige uke, mens den andre ble pågrepet i Sør-Trøndelag i går, sier politioverbetjent Roy Hoøen til adressa.no.

Les alt om overgrepsbilde-saken her.

Fremstilles for varetekt

Han opplyser at den siktede fra Sør-Trøndelag, er en 54 år gammel mann. Han er bosatt i en annen kommune enn Trondheim.

- Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Hoøen.

Frem til fengslingsmøtet i morgen vil politiet være sparsommelig med å gi ut opplysninger.

- Det ligger i sakens natur at siktede fra Sør-Trøndelag har hatt kontakt med andre som er siktet i saken. Han har drevet med både lagring av overgrepsmateriale og med grov chatting, opplyser Hoøen.

Det er ikke kjent hvorvidt siktede erkjenner straffskyld. Mannens forsvarer, Leif Strøm, har er utilgjengelig for kommentar, får adressa.no opplyst fra hans kontor.

LES OGSÅ: Dette er de siktede i overgrepsbilde-saken

Ti siktede

Hoøen ønsker ikke å opplyse noe om personen som er pågrepet i et annet politidistrikt.

- Det må bli opp til dette politidistriktet å gå ut med informasjon i denne saken, sier Hoøen.

Før disse to personene ble pågrepet i saken, har åtte andre menn blitt pågrepet og siktet i det som omtales som overgrepsbilde-saken.Seks av dem, som alle er fra Sør-Trøndelag, er siktet for brudd på straffelovens 204a, som blant annet omhandler besittelse og deling av materiale der barn blir utsatt for overgrep. En av disse seks, en 50-åring, er også siktet for seksuell omgang mot barn under 14 år. I tillegg er to menn fra Østlandet siktet for voldtekt av en 12-åring.

Alle disse åtte har sittet varetektsfengslet i forbindelse med saken. Nå er det kun den siktede 50-åringen som sitter i varetekt, etter at en 34 år gammel lærer fra Sør-Trøndelag ble løslatt i dag.

LES OGSÅ: Løslater lærer (34) i overgrepsbilde-saken

ADRESSA PLUSS: Løslot mennene som forgrep seg på 12-åring

Overgrepsbilde-saken
  • 9. april ble en 48 år gammel mann fra Fosen pågrepet av politiet. Det ble starten på overgrepsbilde-saken.
  • Politiet opplyser at de hos mannen fant millioner av overgrepsbilder og tusenvis av filmer. Dette er det største beslaget av overgrepsmateriale som er gjort i politidistriktet.
  • I etterkant er ytterligere 13 personer blitt siktet for brudd på straffelovens 204a, som blant annet omhandler besittelse av overgrepsmateriale. Sju av de siktede er sørtrøndere, én er nordtrønder, mens resten kommer fra andre steder i Norge. To av sørtrønderne er også siktet for seksuell omgang mot barn under 14 år. I tillegg er to menn fra Østlandet også siktet for voldtekt av en 12-åring.
På forsiden nå