Dermed er det altså totalt ti personer som er siktet i overgrepsbilde-saken.

De to nye personene som knyttes til saken er begge siktet etter straffelovens paragraf 204a, som omhandler fremstilling av seksuelle overgrep mot barn.

- Den ene, en person fra et annet politidistrikt, ble pågrepet forrige uke, mens den andre ble pågrepet i Sør-Trøndelag i går, sier politioverbetjent Roy Hoøen til adressa.no.

Les alt om overgrepsbilde-saken her.

Fremstilles for varetekt

Han opplyser at den siktede fra Sør-Trøndelag, er en 54 år gammel mann. Han er bosatt i en annen kommune enn Trondheim.

- Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Hoøen.

Frem til fengslingsmøtet i morgen vil politiet være sparsommelig med å gi ut opplysninger.

- Det ligger i sakens natur at siktede fra Sør-Trøndelag har hatt kontakt med andre som er siktet i saken. Han har drevet med både lagring av overgrepsmateriale og med grov chatting, opplyser Hoøen.

Det er ikke kjent hvorvidt siktede erkjenner straffskyld. Mannens forsvarer, Leif Strøm, har er utilgjengelig for kommentar, får adressa.no opplyst fra hans kontor.

Ti siktede

Hoøen ønsker ikke å opplyse noe om personen som er pågrepet i et annet politidistrikt.

- Det må bli opp til dette politidistriktet å gå ut med informasjon i denne saken, sier Hoøen.

Seks av dem, som alle er fra Sør-Trøndelag, er siktet for brudd på straffelovens 204a, som blant annet omhandler besittelse og deling av materiale der barn blir utsatt for overgrep. En av disse seks, en 50-åring, er også siktet for seksuell omgang mot barn under 14 år. I tillegg er to menn fra Østlandet siktet for voldtekt av en 12-åring.

Alle disse åtte har sittet varetektsfengslet i forbindelse med saken. Nå er det kun den siktede 50-åringen som sitter i varetekt, etter at en 34 år gammel lærer fra Sør-Trøndelag ble løslatt i dag.

ADRESSA PLUSS: Løslot mennene som forgrep seg på 12-åring