Til helga økes kapasiteten mellom Brekstad og Valset

Og enda flere endringer vurderes.

Fergefast: Ferjesambandet Brekstad-Valset, her representert ved MF Ytterøyningen, får ytterligere kapasitet fra søndag.   Foto: Dan Ågren

Saken oppdateres.

Tidligere har adressa.no skrevet om problemer med ferjestrekningen Brekstad-Valset. Grunnet liten kapasitet har passasjerer måttet stå over en eller flere avganger, ekstra lange køer fredager og søndager, og køsniking blant bilistene. De to første månedene i år var det også 78 innstillinger på sambandet.

- Først og fremst får vi en økt kapasitet mellom klokken 14 og 20 på søndager. I tillegg jobber vi med å få til en tidligere avgang på mandagene, men det avhenger litt av hviletidsbestemmelser, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik til adressa.no.

Ifølge fosna-folket.no blir det seks flere avganger hver søndag frem til 5. oktober.

LES OGSÅ: Lager underskriftskampanje for å få gammel ferje tilbake

Dialog med Norled

Sandvik er den som har bedt fylkesrådmannen om tiltak for å bedre situasjonen ved ferjestrekningen. Fylkesrådmannen har fulgt opp dette med AtB og bedt selskapet om å gå i dialog med rederiet Norled, som drifter ferjestrekket.

Endringene iverksettes allerede førstkommende søndag.

- Det tas også en vurdering på om det er mulig å forskye rutetabellen på fredager, slik at det blir senere avganger også da, sier Sandvik.

LES OGSÅ: Fra 2017 blir det større kapasitet på Brekstad-Valset

Vurderer MF Frafjord

Mye av misnøyen knyttet til sambandet handler om B-ferga «MF Frafjord». Ifølge Sandvik har fylkesrådmannen bedt AtB om en vurdering av fergen.

- Det er kommet mange tilbakemeldinger, og vi vet jo at mange ønsker seg «MF Ørland» tilbake. Den brukes i et annet samband, og vi kan ikke pålegge Norled å flytte den. Men vi har bedt om at det tas en vurdering, sier Sandvik.

Stor glede

Det har lenge vært rettet kritikk mot ferja. Blant annet er facebookgruppen «Gi oss god fergeforbindelse på Brekstad - Valset» blitt opprettet. Der ble nyheten om utvidelsen publisert torsdag kveld. Innlegget møtes med stor glede av gruppens medlemmer.

Thor Bretting, som har stått i spissen for gruppa, sier til Fosna-Folket at nyheten gjør at han får enda mer guts. Han har ikke tenkt å gi seg ennå:

- Når vi får en stor- og liten ferje, samt permanent kapasitetsøkning fredag og søndag, da gir jeg meg, sier han til avisen.

På forsiden nå