Overgrepsbilde-saken:

Mann (54) siktet for seksuell omgang med datteren

54-åringen som ble pågrepet av politiet i Sør-Trøndelag onsdag, ble fredag formiddag varetektsfengslet i fire uker.

Politietterforsker Lena Woldmo og politiadvokat Heidi Melø (t.h.) under fengslingsmøtet. 

Saken oppdateres.

Den siktede 54 år gamle familiefaren fra Sør-Trøndelag ble fredag formiddag fremstillt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Politiet begjærte ham varetektsfengslet i fire uker, hvor han må være isolert med brev- og besøksforbud i to uker. Politiet begrunnet fengslingen med at han kunne forspille bevis.

Tingretten besluttet å ta politiets begjæring til følge, og varetektsfengslet 54-åringen i fire uker.

LES OGSÅ: To nye pågrepet i overgrepsbilde-saken

Chattet om overgrep mot datteren

54-åringen ble pågrepet av politiet onsdag, og er den siste av de ti siktede som er pågrepet overgrepsbilde-saken.

I fengslingsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett kom det frem at 54-åringen er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år, for å ha forgrepet seg på datteren. Dette overgrepet skal mannen ha beskrevet i en chat, opplyste politiadvokat Heidi Melø i tingretten. I chatten skal han ha gitt uttrykk for at overgrepene skal ha skjedd frem til datteren var tre år.

- At jeg har straffskyld for det med materialet skal jeg godkjenne, men det med datteren godkjenner jeg ikke. Jeg har ikke gjort noe galt med noen unger i det heletatt, men jeg har skrevet mye rart, sa mannen da han ble spurt av tingrettsdommer Anne Aarsæther om hvordan han stiller seg til siktelsen.

Det er fra før kjent at 54-åringen også er siktet etter straffelovens paragraf 204a. Denne bestemmelsen omhandler materiale som viser overgrep mot barn eller en seksualisert framstilling.

LES OGSÅ: Dette er de siktede

Viser spedbarn

I fengslingskjennelsen fra tingretten går det frem at noe av materialet den siktede lagret viser seksuelt misbruk av barn ned i spedbarnsalder.

Det går også frem av kjennelsen at 54-åringen har chattet om å bruke sin egen datter og/ellers andres barn for seksuell tilfredstillelse.

- Er du villig til å gjøre noe for ikke å gjøre lignende lovovertredelser i fremtiden? spurte mannens forsvarer Leif Strøm den siktede under fengslingsmøtet.

- Jeg har tenkt på at hvis jeg får mulighet, så vil jeg gå til behandling, svarte den siktede 54-åringen.

Les alt om overgrepsbilde-saken her.

Stort beslag

Politiadvokat Heidi Melø forklarte under fengslingsmøtet at de totalt har tatt beslag i fire laptoper, to stasjonære datamaskiner og telefoner hjemme hos mannen. I avhør med politiet onsdag kveld skal den siktede ha forklart at han har vært aktiv bruker av det mørke nettet i flere år, ifølge kjennelsen fra tingretten.

- Vi må få tid til å gå gjennom dette materialet. Ikke for å avdekke om det finnes overgrepsbilder der, for det vet vi finnes, men for å se om vi kan identifisere barn i bilder som er utsatt for overgrep eller om han har chattet med andre som forgriper seg på barn, sa politiadvokaten i tingretten.

Under fengslingsmøtet begjærte den siktede 54-åringen seg løslatt. Den siktede tok betekningstid etter kjennelsen ble lest opp for ham.

Etter det Adresseavisen kjenner til er ikke 54-åringen straffedømt tidligere.

Referatforbudet ble opphevet under fengslingsmøtet, etter at adressa.no ba retten vurdere dette. 
Tingrettsdommer Anne Aarsæther. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Tingrettsdommer Anne Aarsæther.  Foto: Terje Svaan

Forsvarer Leif Strøm. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Forsvarer Leif Strøm.  Foto: Terje Svaan

Overgrepsbilde-saken
 • 9. april ble en 48 år gammel mann fra Fosen pågrepet av politiet. Det ble starten på overgrepsbilde-saken.
 • Politiet opplyser at de hos mannen fant millioner av overgrepsbilder og tusenvis av filmer. Dette er det største beslaget av overgrepsmateriale som er gjort i politidistriktet.
 • I etterkant er ytterligere 13 personer blitt siktet for brudd på straffelovens 204a, som blant annet omhandler besittelse av overgrepsmateriale. Sju av de siktede er sørtrøndere, én er nordtrønder, mens resten kommer fra andre steder i Norge. To av sørtrønderne er også siktet for seksuell omgang mot barn under 14 år. I tillegg er to menn fra Østlandet også siktet for voldtekt av en 12-åring.
På forsiden nå