Wahlberg skulle fiske kveite:

Fikk 300 kilo sel på kroken

- Jeg ringte politiet, sier fiskeren.

BOM FAST: Den 300 kilo tunge selen satt godt fast på kveitelina. - Jeg har aldri opplevd lignende, sier Wictor Wahlberg.  Foto: PRIVAT

Saken oppdateres.

Det var storkveita han jaktet på, Wictor Wahlberg. Med sei og makrell som agn, ble lina satt i Verrafjorden i Agdenes mandag kveld.

Men da fangsten skulle hentes tirsdag, var det noe ganske annet enn kveite som hang i enden av snøret.

Har fått hai tidligere

- Jeg så at blåsa der lina var festet, hadde flyttet seg flere hundre meter i løpet av natten. Så jeg skjønte at noe var på ferde. Men at det skulle være en sel på 300 kilo på kroken, hadde jeg aldri drømt om, sier Wictor Wahlberg og ler.

Les også: Dro i land kveite på 75 kilo

Det er andre gang han setter kveiteline, men så langt har det blitt dårlig med nettopp kveite.

Forrige gang var det en pigghå som beit på. Denne gangen ble det en sel av arten havert.

Ringte politiet

Men det å få en 300 kilo tung sel opp i båten, viste seg ikke å være noen lett oppgave. Og selv om både Marcus Wahlberg og Jan Ståle Arnesen var med på fisketuren, måtte de tre til slutt vende inn mot land.

Les også: Sander (9) fikk kveite på størrelse med seg selv

- Vi hadde ikke sjanse til å løfte den opp i båten. Etter en time måtte vi bare få den inn til land. Da hadde jeg ringt både hyttenaboer og politiet for å finne ut hva vi skulle gjøre, forteller Wahlberg, som aldri før har opplevd å få sel på kroken.

- Ja, hva skal man gjøre?

Operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo, innrømmer at det er første gang han får en slik henvendelse.

Det var heller ikke så mye han kunne bidra med, da Wahlberg tok kontakt.

Les også: Her dykker de med 100 haier ved Hitra

- Ja, hva skal man gjøre med slik fangst. Jeg må være så ærlig å si at jeg ikke er helt sikker på hvordan man skal håndtere noe sånt, sier Kimo, som sendte forespørselen videre til viltpatruljen i Agdenes.

Havner på grillen

Etter en liten stund endte det med at viltnemnda fikk avlivet selen, som satt så godt fast at det var umulig å befri den.

Og siden det ikke blir kveite til middag på familien Wahlberg denne gangen heller, bestemte fiskerne seg for at selen i alle fall ikke skal gå til spille.

- Blir det finvær i morgen, så havner den nok på grillen. Kjøttet var veldig fint, så med riktig tilberedning blir det et luksusmåltid, sier Wahlberg.

FAMILIETUR: Wictor Wahlberg (f.v.) fikk litt av en opplevelse sammen med nevøen Marcus Wahlberg (11) og svogeren Jan Ståle Arnesen. 
    
      (Foto: PRIVAT)

FAMILIETUR: Wictor Wahlberg (f.v.) fikk litt av en opplevelse sammen med nevøen Marcus Wahlberg (11) og svogeren Jan Ståle Arnesen.  Foto: PRIVAT

TAUET TIL LAND: Å få en 300 kilo tung sel opp i båten, ble en umulig oppgave for de tre fiskerne. Til slutt måtte de ta med seg selen inn til land. 
    
      (Foto: PRIVAT)

TAUET TIL LAND: Å få en 300 kilo tung sel opp i båten, ble en umulig oppgave for de tre fiskerne. Til slutt måtte de ta med seg selen inn til land.  Foto: PRIVAT

På forsiden nå