Flere strekninger får snittmåling

Både Væretunnelen og Stavsjøfjelltunnelen på E6 mellom Trondheim og Stjørdal får gjennomsnittsmåling.

Væretunnelen, på E6 mellom Trondheim og Stjørdal, er blant strekningene der det i høst vil bli montert utstyr for gjennomsnittsmålinger.  Foto: GLEN MUSK

Saken oppdateres.

Flere veistrekninger i Midt-Norge får nå gjennomsnittsmåling. Blant dem de to undersjøiske tunnelene til Ellingsøya og Valderøya, melder NRK Trøndelag.

Samferdelsdepartementet har tidligere avslått en søknad fra Vegdirektoratet om gjennomsnittsmåling i disse to tunnelene.

Departementet snudde

Men etter at representanter fra Arbeiderpartiet og SV foreslo at Stortinget skulle gå inn for gjennomsnittsmåling, samt en generell innvilgning av snittmåling på de mest ulykkesutsatte veistrekningene, ble forslaget stemt over i juni og fikk flertall. Kun representanter fra regjeringspartiene Høyre og FRP stemte nei.

LES OGSÅ: Halverer antallet drepte

– Da de søkte var regjeringen midt i en evaluering. Søker de nå så behandler vi saken på nytt i tråd med Stortingets vedtak, opplyser Samferdselsdepartementet til NRK.

Derfor vil det fremover bli flere strekninger som får gjennomsnittsmåling.

78 alvorlige ulykker

Væretunnelen og Stavsjøfjelltunnelen, på E6 mellom Trondheim og Stjørdal, er blant strekningene der det i høst vil bli montert utstyr for gjennomsnittsmålinger.

– Vi har ikke hatt noen ulykker på strekningene vi har gjennomsnittsmåling, etter etableringen i 2012, sier fungerende seksjonsleder i Vegvesenets region Midt, Ruth Helene Myklebust til NRK.

LES OGSÅ: Nå kjører bilistene saktere på E6 i Nord-Trøndelag

LES OGSÅ: Her tas flest råkjørere

Ifølge Trygg Trafikk er 78 mennesker drept eller skadd i ulykker siden åpningen av Ellingsøytunnelen og Valderøytunnelen i 1987, skriver NRK.

54 prosent færre ulykker

Korgfjelltunnelen på E6 og Toventunnelen på fylkesvei 78 mellom Leirfjord og Vefsn kan også få snittmåling. Flere strekninger på Østlandet kan også bli aktuelle.

LES OGSÅ: Én av tre slipper unna

148 mennesker døde i trafikken i Norge i 2014. Ifølge en rapport fra Transportøkonomisk institutt fra 2014 vil gjennomsnittsmåling redusere antallet drepte og skadde i trafikken med inntil 54 prosent.

På forsiden nå