- Vi tenker på de som bor helt ved, sier Ivar Olav Aune.

Han og Kjell Aune bor i nærheten av ulykkesstedet på fylkesvei 31 hvor en tankbil med 31 000 liter bensin veltet. De er ikke rammet av sikkerhetssonen, men får med seg det som skjer fra verandaen.

- Det første jeg så var en ambulanse, så jeg skjønte at det var noe som hadde skjedd. Først trodde jeg det var lengre unna, men når sperringene kom skjønte jeg at det var like ved, sier Kjell Aune til adressa.no.

Ikke så dramatisk

Han anslår at de befinner seg 500 til 600 meter unna ulykkesstedet, og sier at han ikke opplever situasjonen som veldig dramatisk.

- Vi er rolige og avslappet. Det er dessverre sånne ting som kan skje, sier Kjell Aune.

Oppgitte bilister

Ivar Olav Aune bor like ved sperringene som er satt opp av nødetatene. Han sier at flere bilister passerte ulykkesstedet før sperringene var kommet opp.

- Bilistene sto der uten å vite noe. Jeg hadde jo sett det på nettet, og mange var litt oppgitte. Enkelte snudde og sa «vi tar den lange veien».

Stor trafikk

Han sier at trafikken er stor forbi ulykkesstedet på sommeren, og at tankbilen veltet i en litt vanskelig sving.

- For oss som bor her er det ikke så veldig dramatisk. Det er verre for de som bor nærmere. Det er en gård like ved ulykkesstedet, de har jo dyr. Vi tenker jo litt på de, sier Ivar Olav Aune.