Åpner du denne e-posten krasjer harddisken din

Posten misbrukes i e-post med virus.

Denne e-posten må du slette.  Foto: Skjermdump

Saken oppdateres.

En e-post angivelig sendt fra Posten Norge med deres logo er onsdag og torsdag sendt ut til tusenvis av privatpersoner og bedrifter. E-posten har overskriften «Du har uforloste pakken», og gir deg muligheten til å trykke på flere lenker for å komme dit du ønsker. Men det må du for all del ikke gjøre.

LES OGSÅ: Nå skriver svindlerne feilfritt norsk

Skadelig programvare

- Slett den umiddelbart. E-posten har lenker som fører til veldig skadelig programvare. Trykker du på disse, kan harddisken ødelegges, sier pressesjef i Posten Norge, John Eckhoff til adressa.no.

Med jevne mellomrom dukker det opp falske e-poster fra svindlere som bruker store seriøse selskap som avsendere. Nå er det Posten Norge som får smake svindelforsøkene.

LES OGSÅ: - Slett eposten

Mange henvendelser

- Det er første gang jeg har opplevd at Posten Norge blir misbrukt. I går fikk kundesenteret vårt over 200 henvendelser om denne e-posten, og det tok veldig mye ressurser. Men hvor mange som har fått mailen vet vi ikke annet enn at det er omfattende, sier han.

Og folk har latt seg lure, selv om e-posten er preget av dårlig norsk.

- Flere har meldt fra om at harddisken er ødelagt etter at de har trykket på lenkene i e-posten. Det er kjeltringer på høyt nivå som bedriver dette. Selv om norsken er dårlig, lykkes svindlerne å lure folk, sier han.

LES OGSÅ: Skatteetaten advarer mot svindelforsøk

- Hva gjør Posten Norge med dette?

- Jeg snakket med sikkerhetssjefen på IT. Han forteller at det skjuler seg adresser på adresser bak lenkene, og noe kan vi til en viss grad spore. Men vi er ikke direkte rammet av viruset, og bruker derfor ressursene på å få ut informasjon om svindelforsøket til våre kunder og andre, sier han.

På forsiden nå