Sommeren kom da sommerferien var over, og nå skal folk gjøre alt det de egentlig hadde planer om å gjøre i selve ferien.

Julie Øwre og Torunn Mikkelsen Bårdstu begynte på videregående skole mandag, i strålende sol og høye temperaturer.

- Vi skal tyne siste restene av sommeren, ære mye ute og grille masse. Heldigvis har skolen lagt opp det sånn at vi får være mye ute, sier Øwre.

- Tanken er at vi skal bli kjent med hverandre gjennom uteaktiviteter, så vi får utnyttet finværet heldigvis. Vi kan jo gjøre lekser ute også, sier Bårdstu.

To utepils og en utelunsj

Hilde Susanne Holst og Siv Brevik er spreke, og lot seg ikke stoppe av varmen - heller tvert om.

Se hvilke steder som var varmest i Trøndelag torsdag!

- Vi har syklet rundt Byneset i dag, og tok til og med en avstikker på ei mil bare fordi det er så fantastisk vær. Konklusjonen etter sykkelturen er at vi bor på et vakkert sted. Vi har oppdaget nye perler, og det skulle vi gjerne fortsatt med, sier Holst.

Adresseavisen møter dem torsdag kveld. I tillegg til den lange sykkelturen, har venninnene rukket å ta to utepils på forskjellige utesteder og spist lunsj på Solsiden.

- Nå skal vi finne et sted å drikke kaffe. Vi anbefaler alle å drive utendørs fysisk aktivitet, og belønne seg med noe godt etterpå, sier Brevik.

Utnytter parkene

Ole Edvard Husebråthen, Sara Kjelvik, og Håkon Krogh startet studiene i økonomi og administrasjon ved Hist.

- Det er fadderuke nå med fullt opplegg hele uken, det blir grilling i morgen, noe som passet perfekt, sier Kjelvik, som er på vei til volleyballturnering.

- Vi bor rett ved Nidelven, så jeg badet der i dag. Det har ikke rukket å bli varmt i elven i løpet av sommeren. Jeg skal prøve å fange litt brunfarge i dagene som kommer - før det blir vinter, smiler Krogh.

- Denne uka har vi brukt parkene i Trondheim for alt de er verdt, sier Yngvild Marie Henriksen, som også er student.

Hun har slått seg ned i én park på Nedre Elvehavn sammen med Martin Mjelde og Per Kristian Røkkum Berget. De er faddere, og planlegger kveldens aktiviteter for fadderbarna.

Var nervøs i et par måneder

- Det gjør vi selvfølgelig utendørs. Nå lager vi en quiz som vi skal ha med fadderbarna i Høyskoleparken senere i kveld, sier Røkkum Berget.

Martin Mjelde er faddersjef for Europastudier ved NTNU, og kunne ikke vært mer fornøyd med været i fadderuka.

- Jeg har vært nervøs et par måneder for hvordan været ville bli. Jeg vet jo at været i Trøndelag er en skikkelig luremus. Nye studenter kunne ikke fått et bedre førsteinntrykk av Trondheim. Nå går det bare nedover, ler han.

Fadderne mener godværet spiller en stor rolle for det sosiale.

- Både faddere og fadderbarn sprudler mer. Været har gjort det enklere å bli kjent med hverandre, sier Røkkum Berget.

Ser seg omkring i egen by

Terje og May Monsen kommer til å dra på sykkeltur hver kveld etter jobb denne uka.

- Jeg er lærer og har hatt en lang, fin sommer. Nå når skolen er i gang må vi ta i bruk kveldene som best vi kan, sier Terje Monsen.

- Vi liker å se oss omkring i Trondheim by, for det har vi ikke gjort så mye av ellers i sommer, sier May Monsen.

Ektemannen forteller om en myk start på skoleåret.

- Vi startet inne i auditorium i dag, og vi prøvde oss i klasserommet, men etter to timer var det «game over» fordi det var hele 27 varmegrader. Onsdag skal vi i marka, og da blir det is og grilling med hele skolen.

Årets varmeste uke

- Det er litt vanskelig å motivere seg til skole igjen når det er så fint vær, men det ble en lang utendørs lunsj i dag. Jeg tror jeg kommer til å skulke litt fremover, sier Daniel Evensen.

Han og kameraten Magnus Nordahl Hauken studerer arkitektur ved NTNU og hadde sin første skoledag mandag. Hauken har nylig flyttet inn i ny leilighet.

- Vi har benyttet oss flittig av verandaen. I tillegg tok jeg fly fremfor tog hit, for å slippe å sitte mange timer på tog i dette været, sier Hauken.

Evensen synes det er fint at godværet kom på slutten av sommeren.

- Vi har jo en tendens til å huske på det siste, så da kommer vi vel til å tenke på sommeren 2015 som fin likevel, sier han.

Statsmeteorolog Anders Sivle sier at uka vi befinner oss i er årets varmeste i Trøndelag.

- Vi hadde ei uke med høye temperaturer i starten av juli, men den når ikke helt opp til dette nivået, sier Sivle.

Og godværet fortsetter

I alle fall litt til.

- Slik det ser ut nå får vi ikke nedbør før kommende onsdag. Prognosene er usikre, så det kan hende vi slipper unna, sier Sivle.

Frem til da blir været mye av det samme som så langt denne uka, med temperaturer på rundt 22-25 grader i skyggen på dagtid, lite skyer og mye sol.

- Også temperaturene på natta vil bli høye, opp til 16-17 grader, sier Sivle.

Varmest i Trøndelag torsdag 20. august:

Steinkjer: 28,2 grader

Kotsøy: 27,9 grader

Meråker: 27,8 grader

Selbu: 27,7 grader

Namsskogan: 27,6 grader

Gjør som 15 717 andre - følg VærAdressa på Facebook - landets best oppdaterte værside

Følg VærTorsten på Twitter!