Dette sier leder og nestleder for helse og omsorg i Rennebu kommune, Solveig Løkken og Helge Aalbu til Adresseavisen.

Det var onsdag ettermiddag at en 70 år gammel dement mann ble meldt savnet fra Rennebu helsesenter. Han hadde da vært borte siden klokken 16.00.

Ingen lukket institusjon

- Dette er en vanskelig situasjon for alle ansatte og for alle beboerne ved sykehjemmet. De som var på jobb da han forsvant stiller seg spørsmålet om det er noe de kunne ha gjort annerledes. Men vi er ingen lukket institusjon - og helgardering er umulig. Dessuten var vi relativt trygg på den savnede, sier Solveig Løkken.

Den savnede gikk daglig turer i nærmiljøet, men etter at han fikk servert kaffe ved sykehjemmet på Berkåk ved 16-tiden onsdag, har ingen sett ham.

- Vi er alle bekymret. Beboerne er velig engasjert, og spør oss stadig om han er funnet eller hvordan letearbeidet går, sier Helge Aalbu, som er imponert over det store apparatet som er satt i gang i letingen.

Imponert

- Det er letemannskaper her fra Lunner helt sør i Oppland, til Møre og Nord-Trøndelag. Jeg er rett og slett imponert.

- Nå håper vi bare at de finne ham så snart som råd - og at det går bra, sier Aalbu.

- Jo lengre tid som går, desto større mysterium blir dette. Men det er mange som leter nå, så vi tror han blir funnet snart. Mange ansatte hos oss er også ute og leter på eget initiativ, sier Løkken.

Leter rundt Berkåk

Mannen var iført en svart fleecejakke, mørk genser, svart joggebukse og joggesko da han sist ble sett. Han er 185 cm høy og har gyngende gange.

- Savnede er kjent for å operere i nærheten av vei, kjerrevei eller sti. Han er ikke kjent for å gå ut i terrenget. Derfor ber vi folk som er rundt Berkåk om å ha øynene med seg - og følge med. Ser du noen som kan samsvare med beskrivelsen, så ta kontakt med politiet, sier innsatsleder Erik Bang Danielsen fra Sør-Trøndelag politidistrikt.

120 personer fra Heimevernet leter fredag etter mannen som er savnet på Berkåk.