Har funnet død person i Rennebu

Politiet antar at det dreier seg om 69-åringen som ble meldt savnet sist uke.

Begravelsesbyrå var tirsdag kveld på stedet for å ta hånd om den avdøde. Vedkommende blir sendt til St. Olavs Hospital for obduksjon.  Foto: Ludvig Killingberg

Saken oppdateres.

En person ble tirsdag ettermiddag funnet død nord for Buvatnet i Rennebu. Politiet antar at det handler om den savnede demente mannen som det har vært lett etter siden onsdag forrige uke.

Det bekrefter operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Wiktor Pedersen, til Adresseavisen.

Politiet ble varslet om funnet klokken 17.47 tirsdag ettermiddag. Ifølge politiet ble funnet gjort av en person som gikk i terrenget for å lete etter den savnede.

- Deler av kriseteamet i Rennebu kommune er varslet for å ta hånd om vedkommende som fant personen, sier Pedersen.

Funnet i søkeområdet

Mannen ble funnet like nord for Buvatnet i Rennebu. Det var i dette området at mannen sist ble observert, og politiet opplyste underveis i søket at området skulle søkes nøye gjennom.

Det skal ha blitt gjort både grov- og finsøk i det aktuelle området, og politiet opplyste at søket ville bli foretatt etter manngardprinsippet.

Mannen ble funnet i et bekkefar nord for Buvatnet. Politiet jobber ut fra en teori om at mannen kan ha havnet under vann, og at man ikke har funnet han før nå på grunn av høy vannstand i bekken. De siste dagene har vannstanden sunket.

Vil evaluere innsatsen

Operasjonslederen sier til Adresseavisen at man nå vil forsøke å lære av leteaksjonen.

- I ettertid vil nok denne hendelsen og aksjonen vil gjennomgått med fokus på læring, sier Pedersen.

De pårørende til den savnede mannen er varslet om funnet. Den avdøde blir sendt til St. Olavs Hospital for obduksjon.

Store styrker i søk

Mannen ble meldt savnet fra Rennebu helsesenter på kvelden onsdag 19. august. Han hadde da vært savnet siden klokken 16.00 samme dag.

Han ble observert av flere overvåkingskameraer på Berkåk – og siste sikre observasjon er på enden av Buvatnet, nord for Berkåk, 16.55. Her stoppet aller spor – og en av de mest omfattende leteaksjonene i Rennebu ble satt i gang.

Fra onsdag kveld og fram til søndag kveld ledet Hovedredningssentralen letingen med politi, Sea King redningshelikopter og politihelikopter med varmesøkende kamera, dykkere, hunder og mannskap fra Heimevernet, Sivilforsvaret, Røde Kors Hjelpekorps fra Lunner i sør til Møre i vest sammen med mannskaper fra Sør- og Nord-Trøndelag.

Søket ble formelt avsluttet fra politiets side søndag kveld da man ikke hadde flere spor å gå etter. Etter dette har flere frivillige fortsatt letingen på eget initiativ. Natt til tirsdag ble det søkt med hund og helikopter etter tips om spor i marka på grensa mellom Soknedal og Rennebu.

Mannskaper fra både politi og brannvesen ble kalt ut da det ble funnet en død personer ved Buvatnet i Rennebu. 
    
      (Foto: Ludvig Killingberg)

Mannskaper fra både politi og brannvesen ble kalt ut da det ble funnet en død personer ved Buvatnet i Rennebu.  Foto: Ludvig Killingberg

Det var store letemannskap som deltok i søket etter den savnede 69-åringen på Berkåk. Tirsdag ble mannen funnet død. 
    
      (Foto: Ludvig Killingberg)

Det var store letemannskap som deltok i søket etter den savnede 69-åringen på Berkåk. Tirsdag ble mannen funnet død.  Foto: Ludvig Killingberg

På forsiden nå