- Sorg og lettelse

- Det er med stor sorg, men også med lettelse vi har mottatt beskjeden at det trolig er vår savnede beboer ved sykehjemmet, som er funnet død.

Solveig Løkken sier at det er med stor sorg, men også med lettelse meldingen om at den demente pasienten som har vært savnet fra sykehjemmet, trolig er funnet død. Her er hun fotografert sammen med Helge Aalbu.   Foto: Tommy Fossum

Saken oppdateres.

Dette sier leder for helse og omsorg i Rennebu kommune, Solveig Løkken, til Adresseavisen

- Det er med sorg vi har fått beskjeden at han sannsynligvis er  funnet død, men samtidig er det en lettelse over at virker å være funnet. Å leve i uvisse er det verste, sier Løkken.

LES OGSÅ: Har funnet død person i Rennebu

- Vi håpet i det lengste at han ble funnet i live, men da den organiserte leteaksjonen, ble avsluttet søndag kveld, ebbet håpet ut. Nå informeres pårørende og de ansatte ved sykehjemmet om funnet. Kriseteamet og kommunelegen er også i arbeid. Også beboerne blir selvsagt informert. Selv om det er trist, må sannheten fram. Det er bare 38 beboere ved sykehjemmet, og dette var en mann som alle på sykehjemmet kjente, fortsetter Løkken.

- Hvilke konsekvenser vil dette få ved sykehjemmet?

- Vi har hatt evaluering tirsdag for å vurdere bruk av GPS på noen demente beboere. Vi har vurdert dette før, og det er satt ned en hurtigarbeidende gruppe som skal jobbe med dette nå. Vi må finne ut hva som passer best for oss i Rennebu, og vi må høste av andres erfaringer med bruk av GPS-bånd på demente, sier Løkken, son understreker at det må gjøre individuell vurdering av hver enkelt pasient om evt GPS-bruk.

På forsiden nå