Savnet mann funnet omkommet i myrbekk:

- Slike bekker kan bli veldig dype

Politiet og letemannskapene forsøker å ta lærdom etter at de ikke fant den savnede 69-åringen i Rennebu midt i kjerneområdet for letingen.

Saken oppdateres.

- Det er ikke enkelt å finne noen som har på seg svarte klær i en bekk med myrvann. Da er sikten utrolig dårlig, sier leder i Rennebu Røde Kors, Ove Einar Drugudal, til Adresseavisen.

Onsdag kveld har han, sammen med flere fra Røde Kors, gjennomført en evaluering på stedet der den savnede ble funnet tirsdag.

I dagene forut søkte letemannskapene gjennom dette området flere ganger med mye mannskap – uten å finne mannen. Også redningshelikoptrene fløy sakte over bekkene i området.

LES OGSÅ: Rennebu helsesenter utreder GPS-teknologi for demente (PLUSS)

Funnet 400 meter unna

Like før klokken 18.00 tirsdag ble mannen funnet omkommet i en myrbekk, om lag 400 meter fra der han ble sist observert.

- Slike bekker kan bli veldig dype. Dykkere sa at om han skulle befinne seg i en slik bekk, ville vi ikke finne ham. Det fikk de rett i, tross iherdige forsøk med sondestang, sier Drugudal.

Han forklarer at vannstanden i bekken sannsynligvis hadde sunket fra leteaksjonen ble avsluttet til den savnede ble funnet.

- Vi så at vannstanden har vært høyere i bekken, i tillegg er det mye busker og gress rundt den. Det er nok mange som har gått forbi uten å ha sett ham, sier Drugudal, og legger til at Rennebu Røde Kors føler både sorg og lettelse over at mannen nå er funnet.

- Vi tenkte å starte et nytt søk på lørdag med frivillige, og hadde kommet til å fortsette å lete i bekken. Man må bare lete så godt man kan, sier Drugudal.

Han tror ikke at noe kunne vært gjort annerledes i forbindelse med letingen etter den demente 69-åringen.

LES OGSÅ: Søk etter dement mann i Rennebu avsluttet

«Umulig å være helt sikre»

Lensmann Finn Skårsmoen i Rennebu sa til Adresseavisen mandag, etter at leteaksjonen var offisielt over, at han følte seg sikker på at den savnede ikke var i området som letemannskapene har søkt i.

- Sånt kan skje, selv om det er gjennomsøkt flere ganger, viser all erfaring at man kan ha oversett noe. Det gjorde vi denne gang, selv om det var en liten prosentsjanse. Også forskningsrapporter fra USA viser at det er umulig å være helt sikre, sier lensmannen.

- Ble du overrasket da den savnede ble funnet mitt i kjerneområdet?

- Både ja og nei. Jeg håpet at han skulle bli funnet raskt, selv om vi mente det var liten sjanse for at han skulle ligge bare noen hundre meter fra området han ble sist observert. Vi mente at området var gjennomsøkt, men vi må også ta med at vannivået i bekkene her har gått ned betydelig de siste dagene.

- Nå har stabssjefen initiert at hele leteaksjonen må bli gjennomgått og evaluert. Det er alltid noe å lære, det gjelder også denne, sier Skårsmoen.

På forsiden nå