En 31 år gammel mann fra Syria døde etter en badeulykke i Vinddalsvatnet noen kilometer utenfor Kyrksæterøra sentrum 19. august.

Mannen bodde på asylmottaket på Kyrksæterøra, og var på tur med voksenopplæringen ved Hemne videregående skole da ulykken skjedde. Kona ble vitne til hendelsen.

- Dette er et uhell, og ikke en ulykke, sier politibetjent Gjermund Bjørkøy ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor.

Avhørte kona i dag

Politiadvokat Lars Lundlie i Sør-Trøndelag politidistrikt forteller at etterforskningen er avsluttet.

- Vi gjorde siste avhør med kona i dag, sier Lundlie torsdag ettermiddag.

Det foreligger ingen mistanke om straffbare forhold, og det er ikke tatt ut noen siktelse. Men denne saken vil bli sendt til Trøndelag statsadvokatembeter for endelig påtalemessig avgjørelse, ifølge Lundlie.

Var svømmedyktig

En av kursdeltakerne, hans kone og noen andre gikk en tur langs vannet da avdøde bestemte seg for å ta et bad. Det ble etter hvert hørt rop om hjelp, og to lærere dro av sted og fant mannen i vannet. De fikk ham på land, der det ble startet med hjerte- og lungeredning. Livet sto ikke til å redde.

- Den foreløpige obduksjonen viser at mannen døde som følge av drukning. Det underbygges av omstendighetene, sier Lundlie.

Mannen skal ha vært svømmedyktig, og skal bevisst ha gått ut i vannet for å bade.

- Jeg kan ikke gå nærmere innpå hva kona har forklart om hendelsen, sier Lundlie.

48 personene som deltok på turen hadde gått til vannet fra den videregående skolen like ved sentrum. Resten av følget skal ha oppholdt seg ved en grillplass ved nordenden av vannet, da ulykken skjedde.