Oppdal: De 750 forhåndsstemmene ga Arbeiderpartiet i Oppdal over 40 prosent av stemmene, men utover kvelden tapte Ap terreng. Ved 00.30-tida hadde partiet rundt 35 prosent etter nedgang fra sist kommunevalg med hele 13,7 %. Bjørg Marit Sætern og Sp har en oppgang på sju prosent og blir det nest største partiet med 24,7 %. Ingen slår oppturen til Venstre - som er opp fra 7,3 % ved forrige valg til 16 %.

Dermed øker det borgerlige flertallet i Oppdal - og slaget om ordførerklubba er ikke overt. En ting er sikkert: Det blir en kvinne. Alle partier, sett bort ifra FrP, har kvinnelig listetopp.

På grunn av datakrasj og andre utfordringer vil fintellingen fortsette utover natten. Blant annet skal Venstres Gerd Mette Drabløs og partihopperen Sigmund Fostad, som nå representerer FrP, ha fått en del slengere, som må kontrolleres.

Ap tilbake - Venstre fram

- Vi har vært i posisjon og tatt støyten den siste perioden, så derfor har Ap en nedgang. Men det ble lavere enn jeg hadde håpet på, sier Welander, som trodde lenge partiet skulle ligge rundt 40 prosent, som opptellingen av forhåndsstemmene viste.

- Venstre og Senterpartiet har en solid opptur. Senterpartiet henter stemmer kanskje på kommunereformen. Venstre har jobbet knallgodt og vist at de vil gjøre noe i Oppdal. Det er artig å se deres framgang, sier Kirsti Welander til Adresseavisen.

Sjekk resultatet i din kommune her

Venstre og Gerd Mette Drabløs dobler antall representanter i kommunestyret fra to til fire.

- Jeg håper jeg blir den nye ordføreren i Oppdal, men jeg tar det ikke for gitt. Vi har invitert flere til samtaler, men nå blir det forhandlinger. Hvis de borgerlige går sammen, så får vi en borgerlig ordfører. Det kan gå både en og tre dager før dette blir helt klart, sier Welander.

Blir dreng

Ola Røtvei (Ap) avslutter en lang politisk karriere med å gå av den 21. oktober. Han har holdt en lav profil under årets valgkamp, og ser nå fram til å sende stafettpinnen videre. Han har vært i politikken, lokalt, regionalt eller nasjonalt i over 25 år.

- Det er viktig å forberede seg på at det blitt en annen hverdag, men jeg er godt forberedt på å gjøre noe annet. Jeg har ingen spesielle planer. Jeg vil sikkert ta noen styreverv, men først og fremst være dreng, bestefar og fjellbums.

- Blir det vemodig å gå av?

- Nei, jeg synes det er riktig tidspunkt å gi seg på. Jeg overleverer en kommune som er i god stand. Kommunen er veldrevet - og jeg så også en undersøkelse hvor det ble sagt at jeg var en populær ordfører. I så fall har jeg hatt evnen til å gi seg mens man er på topp. Det er da noe å ta med seg, humrer Røtvei.