- Hvis det skjer en kollisjon mellom et fly og en drone, så er det kun tilfeldigheter som avgjør hvordan man treffer og hvordan utfallet blir, sier sjefflygeleder ved Avinor på Røros, Gudbrand Rognes.

Han ble i slutten av august gjort oppmerksom på at det hadde pågått flyving med drone i en av innflygingsrutene ved Røros lufthavn.

Les også: Sverre fant drone i hagen

Avinor sentralt valgte å gå videre til politiet med saken. Nå har selskapet levert bekymringsmelding etter hendelsen.

Vil forhindre ulykker

- Dronen var like høyt oppe som flytrafikken går. Det oppstod ikke problemer der og da, men i verste fall kunne dette fått fatale konsekvenser, sier Rognes.

Les også: Luftambulansepiloter frykter dødskrasj med droner

Sjefflygelederen forteller at de ønsker å være i forkant for å forhindre at det oppstår ulykker på grunn av droneflyving.

Kolliderte i Vestfold

30. august i år kolliderte for første gang en drone og et fly i Norge. Hendelsen skjedde like nord for Hvasser på Tjøme i Vestfold.

Les også: Forsvaret anmelder drone-fører i Lærdal

- Vi er opptatt av flysikkerheten, og har også hatt lovlig dronetrafikk i området rundt flyplassen. Dette har vi løst når folk tar kontakt og ønsker å fly i området.

Ikke anmeldt

Politiførstebetjent ved Røros lensmannskontor, Øyvind Unsgård, bekrefter overfor Adresseavisen at de har mottatt meldingen fra Avinor.

Les også: Nå kan alle gjøre det

Han understreker at saken ikke er anmeldt, men oppfordrer folk som skal bruke drone om både å gjøre seg kjent med innflygingsruter og selve flyplassområdet.

- Jeg har ikke forstått det sånn at dette er et omfattende problem her i området, men blir det dét, så må vi få ryddet opp i det, sier Unsgård.