Krogstad blir ordfører i Melhus - Jagtøyen får ikke fornyet tillit

Arbeiderpartiet, Høyre og Krf er enige om samarbeid.

Jorid Jagtøyen er ferdig som ordfører i Melhus. Nå tar Gunnar Krogstad over.  Foto: Mari Erlandsen

Saken oppdateres.

Arbeiderpartiets Gunnar Krogstad blir den neste ordføreren i Melhus, mens Høyre og Kristelig folkeparti blir støttepartier. Der er Høyres Stine Estenstad som blir varaordfører i kommunen, til tross for at de fikk over ti prosent færre stemmer under kommunevalget, sammenlignet med 2011-resultatene.

Det opplyser de to, samt Kristelig folkepartis førstekandidat, Jan Arne Bremnes, i en pressemelding.

De tre partiene, som totalt har 21 representanter inne i kommunestyret, vil dermed ha et styringsdyktig flertall. Totalt består kommunestyret i Melhus av 37 folkevalgte.

KOMMENTAR: Her er de største valg-overraskelsene

Ikke fornyet tillit

Av de 21 representantene som utgjør flertallet, sitter Ap med 14 av dem. Høyre mistet hele fire representanter i valget, og er inne med fem personer i kommunestyret. Krf er inne i kommunestyret med to representanter.

At de tre partiene nå er enige om samarbeid innebærer, naturlig nok, at Senterpartiets Jorid Jagtøyen, som har styrt kommunen de siste fire årene, ikke får fornyet tillit.

LES OGSÅ: Her er de største valg-overraskelsene

Vil fortsette forhandlingene

De tre samarbeidspartnerne mener at det er nødvendig med et styringsdyktig flertall i kommunen, ettersom de mener at Melhus er en kommune i rivende utvikling.

- Samtlige har vist stor vilje til konstruktivt samarbeid. Alle vil bli representert i formannskap samt inneha posisjoner i komiteene, heter det i pressemeldingen fra de tre partiene.

De opplyser at de vil fortsette forhandlingene i dagene som kommer.

LES OGSÅ: Se hvem som er inne på fylkestinget

På forsiden nå