Brannen på Aunøya:

- 16-åring tente på med bensin

En 16-åring har erkjent straffskyld for å ha tent på en ungdomsinstitusjon på Aunøya ved bruk av bensin.

Saken oppdateres.

Det var onsdag kveld institusjonen på Hitra brant ned. Politiet hadde tidlig en mistanke om at brannen måtte være påsatt, og en 16-åring er nå siktet etter mordbrannparagrafen, opplyser politiadvokat Aage Sliper Midling ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Den siktede var beboer ved institusjonen som drives av Aleris ungplan.

Se Hitra-Frøyas video fra brannen

Erkjenner straffskyld

- Han har erkjent straffskyld for å ha tent på med bensin. Han ble pågrepet på stedet, sier Midling.

Ungdommen blir i dag framstilt for varetektsfengsling. Midling erkjenner imidlertid at det er problematisk å be om varetekt for en så ung person. Politiet mener imidlertid at det er nødvendig på grunn av gjentagelsesfaren.

- Vi er svært redde for at han skal gjøre dette på nytt, sier MidlingVille ikke være der

- Har han forklart hvorfor han tente på?

- Han ville ikke være der lenger, svarer Midling.

Advokat Stig Rune Østgaard, som forsvarer den siktede 16-åringen fra en kommune i Hordaland, opplyser at klienten heller vil i fengsel enn å bli plassert i en barnevernsinstitusjon igjen.

- Domstolene er restriktive med å sette mindreårige i fengsel. Men min klient er klar på at han foretrekker fengsel framfor å bo på barnevernsinstitusjon. Han har vært på elleve barnevernsinstitusjoner i løpet av tre år, og er svært lei av det. Brannen var et utslag av en protest fra hans side, sier Østgaard.

Ifølge avisa Hitra-Frøya var det fire ansatte og to barnevernsklienter til stede da det ble oppdaget brann på loftet i hovedbygningen i ungdomsinstitusjonen.

16-åringen ble fredag varetektsfengslet i to uker.

 
På forsiden nå