To berget fra isflak

To menn på 50 og 57 år er berget fra et drivende isflak i Gaulosen utenfor Buvik.

Saken oppdateres.

- To personer er berget fra et isflak i Gaulosen. De ble brakt inn til land ti på halv fem, sier operasjonsleder Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.Politiet fikk melding om personene som befant seg ute på isen like etter klokken halv fire.Vitne meldte fra

- Et vitne som stod på Byneset ringte politiet for å melde fra om to personer på et isflak, sier operasjonsleder Stene.En redningsaksjon ble igangsatt. Hovedredningssentralen og luftambulansen kom raskt til stedet med et Sea King-helikopter og et ambulansehelikopter.

Stort isflak

Isflaket var svært stort. Det rakk fra Buvik og nesten helt over til Byneset. Mennene gikk ut på isen for å fiske.

- De drev med isfiske, sier Steinar Einvik som er lege i luftambulansen.

Ifølge operasjonsleder Stene i politiet var mennene godt utstyrt for fisket.

- De hadde på seg flytedrakter, sier han.

Gikk gjennom isen

Isflaket slapp land slik at mennene ble fanget ute på isen mens flaket drev utover i Gulosen. Begge var gått tom for batteri på mobiltelefonen og fikk derfor ikke varslet noen om det som skjedde.

En av dem to gikk også på et tidspunkt gjennom isen, men han kom seg opp selv. Mennene var om lag 300 meter fra land da de ble berget.

- Han som gikk gjennom isen var våt og begge var kalde. Det var ikke nødvendig å ta de med til sykehus. Det holdt å få på de tørt og varmt tøy, sier Einvik.

 
 
 
På forsiden nå