Han blir avlivet

Amstaffen Majlos svenske eiere blir straffet fordi de tok med en ulovlig hunderase inn i Norge.

Saken oppdateres.

- Dette er helt sjukt.

Det sier hundens eier, Monia Johansson. Hun har akkurat vært på politihuset i Trondheim og fått vedtaket som avgjør fremtiden til Majlo. Politiadvokaten har bestemt at hunden må avlives. Begrunnelsen er at han er av rasen amerikansk staffordshire terrier, og dermed er ulovlig i Norge.

Les også: Nei til ny hundelov

Vedtaket viser også til at hunden viste aggressiv atferd mot politiet da de for to uker siden gikk inn i familiens hus i Klæbu og hentet ut hunden. Han skal ha knurret og flekket tenner til politibetjentene.

- Det kom jo fremmede brasende inn i huset. Det er en naturlig reaksjon å ville beskytte territoriet sitt da, sier Johansson.

Les også: - Han betyr alt for ossVeterinæren har et godt inntrykk av hunden

Helt siden hunden ble hentet fra hjemmet sitt har han vært i forvaring på et hemmelig sted. Johansson synes det er merkelig at de ikke har tatt i betraktning hvordan han har oppført seg der.

- Politiet i Klæbu har fortalt meg at han har vært veldig rolig og oppført seg bra mot de personene som har tatt seg av ham nå de siste to ukene. Det viser at han ikke er en aggressiv hund.

Også veterinæren hans ved Trøndelag dyreklinikk har bekreftet at hun har et godt inntrykk av Majlo, og oppfatter ham ikke som ustabil.Utvisning ikke noe alternativ

Hundeloven åpner for at hunder som er ulovlig i landet kan utvises i stedet for å avlives. Hundeeierne har fortalt at de ønsker å ta ham med ut av landet, og er villige til å flytte tilbake til Sverige for å få være med hunden sin.

- Vi var i Sverige nå i helga for å ordne et midlertidig hjem til ham hos noen slektninger før vi selv kan flytte dit. Vi gjør alt for Majlo.

Men vedtaket sier at utvisning bare er mulig hvis hunden blir oppdaget på grensa, og man har mulighet til å snu, og ta med hunden tilbake til Sverige der og da. Når hunden allerede har bodd en stund i Norge, er det for seint å åpne for utvisning.

- Jeg forstår at man må følge loven, men de må ta hensyn til at vi er svenske statsborgere. Vi visste ikke at denne hunderasen er forbudt i Norge, og vi har alle muligheter til å flytte til Sverige og ta med oss hunden.Må betale 3500 kroner for å se Majlo

Eierne har nå tre uker på seg til å levere en klage på vedtaket, men de har allerede levert en muntlig klage. Og mens de venter på at klagen skal behandles, er det ikke sikkert de får møte hunden sin.

- Vi har fått beskjed om at hvis vi vil se Majlo igjen, må vi betale 3500 kroner i gebyr. Falken sammen med politiet må kjøre ham ut til et sted vi kan møte dem. Det er hemmelig hvor han er nå, fordi de mener det er en fare for at vi vil komme dit og stjele ham.Får stor støtte

Hundeelskere over hele landet har engasjert seg i saken til amstaffen Majlo. Gruppa på Facebook som jobber for å redde Majlo har nå fått over 5700 medlemmer.

Les mer: Majlo får støtte på Facebook

 
På forsiden nå