Vil ha åfjordsbåten som nasjonalbåt

Åfjordsbåten ligger godt an til å bli kåret til Norges Nasjonalbåt. Uansett vil åfjordsbåten skvulpe vakkert på neste Farmen.

Saken oppdateres.

- Vi er ingen fanatisk gruppe som bare tåler åfjordsbåten, men vi synes det er greit å ta vare på rike båtbyggertradisjoner, sier Petter Seljestad til adressa.no på spørsmål om åfjordinger ikke får lov til å ro eller fiske i noe annet enn en åfjordsbåt.

Kniver om førsteplass

Seljestad er styresmedlem i Åfjordsbåtens Kystlag og én av dem i støttegruppa som i disse dager jobber for å få åfjordsbåten til å vinne en førsteplass i Redningsselskapets kåring - «Norges Nasjonalbåt».

- Vi har allerede vunnet andreplassen, advarer Seljestad lattermildt.

Åfjordsbåten er blant ti båter i finalen og ledet suverent inntil for noen dager siden, men ble forbigått av Oselveren som er den argeste konkurrent.

- Båtene på de øvrige plasseringene har vi allerede forbigått, men nå kniver vi altså om førsteplassen. Vinner vi den, blir Åfjord som sted mer kjent. Det er god reklame for kommunen det her.

Og god reklame blir det også av at TV2 programmet Farmen har bedt Åfjordsbåtens Kystlag om å få bruke deres båter under sending.

- Jeg vet ikke hvor hemmelig dette er ennå, men TV2 tok kontakt og ville gjerne ha åjordsbåten som bruksbåt, sier Seljestad.

Profileringen av åfjordsbåten har til og med nådd Facebook, her med to (!) profilsider og rundt 400 fans.

Norge mangler nasjonalbåt

Om fansen får det som de vil, går åfjordsbåten av med seieren den 17. august.

- Bakgrunnen for konkurransen er at vi ville skape liv og røre. Og det er jo et poeng at Norge som skipsnasjon faktisk ikke har en nasjonalbåt, sier Janna Nevra Aarvik i Redningsselskapet til adressa.no

Her kan du følge avstemningen og til enhver tid se hvor mange poeng åfjordsbåten har.

 
    
      (Foto: NRSS)

  Foto: NRSS

 
    
      (Foto: NSSR)

  Foto: NSSR

 
    
      (Foto: NSSR)

  Foto: NSSR

På forsiden nå