Bergenserne leder

Oselver fosser forbi i kampen om å bli Norges Nasjonalbåt.

  Foto: NRSS

Saken oppdateres.

Avstemmingen holdes i regi av Redningsselskapet. De skriver på sine nettsider at over 1800 båttyper ble nominert av publikum.

LES OGSÅ: Vil ha Åfjordsbåten som nasjonalbåt

Etter en siling gjensto ti – og Åfjordsbåten ledet lenge før den ble forbigått av Oselver, en robåt som stammer fra sør for Bergen.God Åfjordsreklame

- Vi er ingen fanatisk gruppe som bare tåler åfjordsbåten, men vi synes det er greit å ta vare på rike båtbyggertradisjoner, sa Petter Seljestad til adressa.no.Seljestad er styremedlem i Åfjordsbåtens Kystlag. Han ser reklamepotensialet i redningsselskapets avstemming.

For å stemme frem Åfjordsbåten går du hit. Avstemmingen er åpen til 17. august.

- Vinner den blir Åfjord mer kjent. Det er god reklame for kommunen, sier han.Trygt fartøyI Redningsselskapets beskrivelse av Åfjordsbåten fortelles historien om bilmekanikeren Hans Larsen Lofoten. Han seilte fra Tromsø til Namsos og videre til Shetland sammen med sjømannen Aksel Larsen. Overfarten skjedde med en gammel Åfjording mellom 4. og 9. juli 1940. Den båten kan beskues på Norsk Sjøfartsmuseum i Oslo.En Åfjordsbåt skal også brukes i neste runde av TV2s realityserie Farmen, ifølge Petter Seljestad.Ville ha liv og røre- Bakgrunnen for konkurransen er at vi ville skape liv og røre. Og det er jo et poeng at Norge som skipsnasjon faktisk ikke har en nasjonalbåt, sier Janna Nevra Aarvik i Redningsselskapet til adressa.no.Liv og røre ble det. På Facebook har støttegruppa for Åfjordsbåten fått over 1000 medlemmer som oppildner hverandre til å stemme slik at fartøyet får den prestisjetunge tittelen som Norges Nasjonalbåt.Gikk på brottsjøTilhengerne har imidlertid fått med seg at den trønderske favoritten har mistet fremdriften. Med tolv dager igjen til kåringen avsluttes synes Åfjordsbåten å ha kullseilt fullstendig. Oselveren leder nemlig med over 3000 stemmer.- Vi har allerede vunnet andreplassen, sier Petter Seljestad i Åfjordsbåtens Kystlag.Han var tilsynelatende fornøyd med å bli nummer to. Men ingen trøndere liker vel å tape for bergensere?

 
    
      (Foto: NSSR)

  Foto: NSSR

 
    
      (Foto: NRSS)

  Foto: NRSS

 
    
      (Foto: NSSR)

  Foto: NSSR

På forsiden nå