Lykkelig Håbrekke inne på Stortinget

KrFs førstekandidat i Sør-Trøndelag kjempet i går kveld og i natt en tøff kamp om en plass på Stortinget og vant til slutt.

Saken oppdateres.

Øyvind Håbrekke (39) var inne og ute flere ganger i løpet av kvelden. Kampen stod i første rekke mot Venstres Guri Melby.

Her får du full oversikt over valgresultatet

- Nå har vi 96 flere stemmer enn Venstre, men dette kan fort snu seg, sa Håbrekke mens han studerte valgresultatene i går kveld.

LES OGSÅ: Disse er inne fra Sør-Trøndelag

Like etter hadde Venstre passert KrF, og ledet med 30 stemmer. Men ennå gjenstod opptellingen i mange kommuner.

Startet feiringen ved midnatt- Dette blir fryktelig spennende, sa Håbrekke. Han spiste kake og drakk kaffe sammen med et 20-talls partivenner i partilokalene i Prinsens gate. En av dem som var til stede var Ola T. Lånke (61) som nå gir seg på tinget etter fire perioder.

- Jeg har vært med på dette flere ganger, og vet hvordan dette føles. Vi er i nedrykksposisjon, og det kan skje at vi ryker ut. Da blir vi utenfor på veldig mange måter, sa Lånke.

Ved midnatt valgte han likevel å starte feiringen.

Ikke helt fornøyd

- Dette går veien, sa KrF-veteranen etter at Håbrekke hadde ligget inne på tinget over lenger tid.

KrF i Sør-Trøndelag har vært representert på Stortinget siden 1945 og Håbrekke får nå mulighet til å fortsette på denne rekken. Men selv om han til slutt endte inne på trønderbenken, mener han at KrF nå har en stor jobb å gjøre.

- Dette resultatet kan vi ikke være fornøyd med. Dette er det fjerde valget på rad der vi ligger på et historisk veldig lavt nivå. Det må partiet ta på alvor. KrF hører ikke hjemme på dette nivået. Vi har derfor en stor jobb å gjøre med å løfte partiet ute blant folk, sa Håbrekke.

Han var også svært misfornøyd med at det ble rødgrønt flertall.

- Vi burde unngått en ny periode med rødgrønt flertall, sa Håbrekke.

 
På forsiden nå