Storåsfestivalen er konkurs

Storåsfestivalen blir slått konkurs i dag.

Saken oppdateres.

Etter flere uker med hard medfart i media, og en ørkesløs leting etter investorer for å berge den gjeldstyngede festivalen, er det nå over. I morgen begjærer Storåsfestivalen seg konkurs.

Storåsfestivalen har tapt mellom fire og fem millioner kroner på to år. De har også hatt omdømmeproblemer etter en feilslått strategi rundt et sexshow i fjor, samt at det er kommet fram at man i år gikk ut med feil salgstall i media.

I morgen er det altså kroken på døra for Mysterier AS – selskapet som har arrangert Storåsfestivalen i seks år.

– Hvorfor gikk det så galt i år?

– Vi solgte for få billetter, begynner festivalsjef Erlend Mogård-Larsen.– Vi burde solgt 1400 flere tredagerspass – da hadde vi berget oss. Det dårlige salget kan nok forklares best med at vi slet med ettervirkninger fra 2008. Den ekstremt negative omtalen rundt sexshowet til Caroline Andersen og det store underskuddet gjorde at mange mistet troen på festivalen. Storåsfestivalen fikk et «harry»-stempel. En festival trenger headlinere, ja, men det den trenger enda mer er entusiasme i organisasjonen og at man holder fast på ideen. Vi hadde en liten, men veldig entusiastisk organisasjon, men hadde problemer med å få smittet entusiasmen over lokalt og nasjonalt.– Hadde festivalen mistet sjarmen?– Ja. Det var ekstremt tungt å jobbe med festivalen i år. For det første var det vanskelig å få organisasjonen opp å stå. Det var en festival som lå nede og hadde fått slått pusten ut av seg. Det var en vanskelig oppgave. Det var tungt hele tiden, egentlig – før dørene åpnet.– Det vanskeligste du har vært gjennom?– Ja. Definitivt. Særlig når det gikk som det gikk, sier Mogård-Larsen, som likevel mener årets festival hadde sine store oppturer.– Å være tilstede da dørene ble åpnet og merke entusiasmen og gleden blant dem som var der. Da var følelsen: Yes! Vi har klart det! Vi har lykkes så til de grader. Husk at vi lagde kanskje den beste festivalen i Storås' historie i år. Vi fant tilbake til den gnisten og den sjarmen vi hadde mistet.

– Men?

– Det å jobbe i etterkant og merke at underskuddet var MYE større enn ventet – det var tungt. Veldig tungt for meg personlig. Og det verste jeg har vært med på. Det at folk taper penger på mitt prosjekt er veldig tungt.Likevel er det ikke sikkert at konkursen betyr slutten for selve festivalen. Avisa Sør-Trøndelag melder at krefter ser på muligheten for å stable en ny festival på bena. Gunnar Sørløkk, leder i Storås utvikling og styremedlem i gammeldansklubben, sier til avisa at han vurderer muligheten for at han kan bli med på å gjenreise festivalen.

 
 
På forsiden nå