NTNU reduserte tyverier med 1,1 millioner

I løpet av to år reduserte NTNU i Trondheim tyverier fra universitetet fra 1,1 millioner kroner til null kroner.

Saken oppdateres.

NTNU startet arbeidet med å sikre alle undervisningsrom i 2005. Det første året gikk antall innbrudd og tyveri fra disse rommene ned fra 1,1 millioner kroner til 70 000 kroner. I fjor var tallet null.

- Det skal være trygt å oppholde seg i byggene våre, derfor er vi er helt avhengig av et godt sikkerhetssystem med høy oppetid, sier Marit Moe Sikkerhetsansvarlig NTNU til Security World Hotel.

25 000 brukere

Universitetet har omtrent 25 000 kortbrukere. Disse har adgang til bygningene døgnet rundt, noe som fører til store utfordringer i forhold til sikkerhet, både for enkeltbrukerne og verdiene ved NTNU.

NTNU dekker nemlig alle tap og tyverier av eget budsjett.

Utviklet eget program

Et eget dataprogram ble derfor utviklet i 2005 for å sikre alle undervisningsrom ved hjelp av objekt- og romsikring. Alle objekter sikres etterhvert som de monteres, og etter dette har antallet tyveri gått ned til null.

Sikkerhetsansvarlig Marit Moe er klar på at det å ha høy oppetid på et sikkerhetsanlegg er alfa og omega. Ved NTNU slipper man nå driftsstans i anleggene, og vedlikeholder dem i stedet fortløpende, skriver Security World Hotel.

Adgangskontrollen består av kortlesere, 800 styrte dører og 65 sikrede rom .Systemet har også jobbe alene- og overfallsalarm for studenter og ansatte i spesielle bygg.

 
På forsiden nå