Stadig flere vil ha kompisen til Lars

Mange mener han er årets trønder 2009. Send inn dine forslag nå!

  Foto: PRIVAT

Saken oppdateres.

Mandag spurte vi leserne våre om hvem som fortjener ærestittelen «årets trønder» i år. Responsen har ikke latt vente på seg, og lista inneholder nå over 40 aktuelle navn.

Flere har foreslått kompisen til Lars. Og det er utvilsomt det smaleste forslaget så langt.

– Jeg er helt enig i at kompisen til Lars er årets trønder. Det er veldig få skikkelser som legemliggjør det å være trønder så godt som ham, sier Torkil Risan (29) til adressa.no.

Humorprogram

For ordens skyld: «Kompisen til Lars» er en fiktiv karakter, som i høst dukket opp i radioprogrammet «Et enklere NRK» på P3.

Programmet ble sendt i snaue to uker fra 19. til 30. oktober i år, da det som følge av en omlegging oppsto et hull i kanalens sendeskjema på dagtid.

Martin Beyer-Olsen (29) og trønderen Torkil Risan, kjent fra «Ken eller Torkil» og «P3Morgen», fikk sjansen. Sistnevnte tolket den aktuelle karakteren, som nå har blitt foreslått som kandidat til årets trønder.

– Han er en vandrende langfinger, han skyter fra alle kanter. Kanskje er han ikke så godt opplyst, men han mener det vondt, forteller Risan om karakteren sin.

«Fikk alle damerne»

«Kompisen til Lars»-sketsjene har i senere tid blitt hits på YouTube, hvor de har oppnådd femsifrede klikktall – og programmets gruppe på Facebook har i skrivende stund over 1100 medlemmer. Kompisen selv har profil på både Facebook og Twitter.

Underholdningen består i hovedtrekk av at «kompisen til Lars» deler av sin svært begrensende livsvisdom, særlig hva gjelder forholdet til det annet kjønn.

– Han er den tøffeste fyren på ungdomsskolen fem år senere. Det var han som fikk Lg og alle damerne, sier Risan, som opplyser om at karakteren er modellert etter faktiske folk fra Sverresborg ungdomsskole, men plassert i miljøet på «Tiller'n».

Flere seriøse kandidater

Så spørs det om dette kan holde helt til topps i kåringen av årets trønder. Det er grunn til å tvile:

Så langt har leserne foreslått en lang rekke av langt mer seriøse og svært gode kandidater. Erik Hamrén er ett av forslagene. I debattfeltene har snåsakaill'n Joralf Gjerstad blitt trukket frem. Og det er ennå ikke for sent:

Fristen for forslag er torsdag klokken 12. På fredag starter avstemmingen på adressa.no, som igjen fører fem kandidater til finalen. En jury velger så vinneren.

 
    
      (Foto: PRIVAT)

  Foto: PRIVAT

 
    
      (Foto: RUNE UNDLIEN)

  Foto: RUNE UNDLIEN

 
    
      (Foto: THERESE FISCHE)

  Foto: THERESE FISCHE

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå