Falt ned frossen foss

En mann i 30-årene omkom etter å ha falt ned en frossen foss på en klatretur.

Saken oppdateres.

Sammen med en annen mann hadde han klatret opp en islagt foss. De hadde nådd toppen, og var på vei ned igjen da 30-åringen mistet festet.

– Han skal ha falt en strekning på rundt 100 meter, sier Bård Jacobsen, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Han ble bekreftet død 16.34, men døde trolig momentant i fallet.

Mannen er hjemmehørende på Gjølme i Orkdal kommune. Kommunens kriseteam med prest har kontaktet de pårørende.

Kameraten ble hengende

Den 23 år gamle klatrekameraten ble hengende igjen lengre oppe i fossen da 30-åringen falt ned. Han fikk rappellert seg ned etter en liten halvtime senere, og fikk da varslet politi og Hovedredningssentralen i Sør-Norge like før klokken halv fire.

– Klatrekameraten meldte om omfattende skader og at mannen var livløs, sier Jacobsen.

Fossen som kameratene klatret i er et kjent mål for isklatring. Området er svært bratt og er også brukt av basehoppere sommerstid. Både 23-åringen og den omkomne er etter det adressa.no erfarne klatrere.

Uklar årsak

Et Sea King redningshelikopter deltok i redningsoppdraget. Klatrere måtte fire seg ned til den omkomne mannen for å få han ned fra fossen. Den omkomne ble fløyet med helikopter til Krokstadøra hvor en ambulanse ventet.

Det er omtrent -6 grader på stedet, og ulykkesstedet kan sees fra veien.

Hemne og Snillfjord lensmannskontor vil trolig begynne etterforskningen i dag. Årsaken til ulykken er ukjent.

– Vi kjenner ikke til om det er utstyr som har sviktet eller om det er usikker is i fossen som er årsaken til ulykken, sier Jacobsen.

 
 
 
 
På forsiden nå