Karen Espelund ny fylkesdirektør

Karen Espelund ansettes som fylkesdirektør for kultur og kommunikasjon i Sør-Trøndelag.

  Foto: SCANPIX

Saken oppdateres.

Fylkesrådmann Milian Myraunet er veldig glad for å ha fått ja fra Karen Espelund til å ta stillingen som fylkesdirektør for kultur og kommunikasjon.

- Karen Espelund kjenner hele kommuneseksjonen og mange deler av kulturlivet, og kommuneerfaring er det jo ikke noen tvil om at hun har. Jeg er veldig fornøyd, sier Myraunet til adressa.no

Lang erfaring

Karen Espelund er mest kjent for sine ti år som generalsekretær i Norges Fotballforbund, en stilling hun fratrådte i fjor sommer. Dessuten har hun vært leder for bystyresekretariatet i Trondheim kommune, jobbet i Kommunenes sentralforbund samt som kommunearbeider i Selbu kommune.

Espelund sier hun er svært glad for å ha fått stillingen, og at hun synes det er hyggelig å kunne flytte tilbake til Trøndelag.

- Jeg fikk jo ikke Fotballforbundet til Midt-Norge, så da måtte jeg emigrere, sier hun spøkefullt.

- Ikke negativt å ha vært borte

Den meritterte kommunearbeideren mener det kan være en fordel at hun har vært borte fra Trøndelag såpass lenge som hun har.

- Det er ikke alltid det trenger å være negativt å ha vært borte en stund, for da kan man komme inn med nye øyne og stille konstruktivt kritiske spørsmål ved ting. Jeg ønsker å bidra positivt til fylkeskommunen, men dette er nok verken tid eller sted for å komme med de store planene, sier Espelund.

Tiltrer i april

Sør-Trøndelag fylkeskommunes nettside anslår at Espelund vil tiltre stillingen i løpet av april. Hun er klar for utfordringene som måtte komme.

- Jeg har alltid hatt en stor respekt for arbeidet som gjøres i det offentlige, fordi offentlig sektor er et basisfundament for manges liv.

 
        
            (Foto: Solum, Stian Lysberg)

  Foto: Solum, Stian Lysberg

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå