Trøndelags verste?

Bli med over humpen som kostet Kristian Mathiesen over 7000 kroner.

Saken oppdateres.

Etter å ha kjørt over denne telehiven på gamle E6 ved Storsand Camping i Malvik kommune i om lag 60 kilometer i timen, måtte Kristian Mathiesen bytte bunnpanne.

- Det kostet meg over 7000 kroner. sier Mathiesen. Det var for omlag en uke siden at kjøreturen endte med en skikkelig smell.

- Bunnpanna var helt knust og sprukket. Da var det rett på bilverksted, sier den uheldige sjåføren, som sier han er litt flau over at han ikke var mer oppmerksom.

Blir trolig verre

Dette er imidlertid ikke den eneste veitstrekningen i Trøndelag som er utsatt for telehiv i øyeblikket.

Store deler av veinettet har store dumper og sprekker, og Statens vegvesen frykter at problemet blir bare verre i ukene som kommer.

- Vi har mye dyp tele etter den kalde vinteren, og dette kan medføre store problemer dersom teleløsningsperioden bli langvarig, sier seksjonsleder for driftseksjonen i Sør-Trøndelag, Kjell Åge Lauritzen.

Vurderer restriksjoner

Telehiv oppstår på en del veier fordi vann har frosset under veidekket og flyttet på masser eller skapt hulrom. Når veien tines opp igjen blir disse hulrommene mest merkbare som humper. Mest utsatt er eldre veier og grusveier.

Lauritzen forteller at Statens vegvesen nå innhenter rapporter fra veiene i Trøndelag, og at de fortløpende vurderer om det skal innføres restriksjoner på aksellast.

Og dersom situasjonen blir så ille som Vegvesenet i frykter, kan det bli kostbart.

- Det er veldig vanskelig å si akkurat hvor dyrt dette vil bli. Det vil vi vite mer om når rapportene fra de ulike veiene er hentet inn, sier Lauritzen.

Avpass farten

Han råder alle sjåfører til å være oppmerksomme på veier der det kan være unormalt mye dumper. Spesielt ved ferister kan det oppstå groper på grunn av telehiv.

- Avpass farten slik, slik at du er forberedt på at dumpene kan komme. Da unngår du skader på kjøretøyet, og i verste fall personer, sier Kjell Åge Lauritzen i Statens vegvesen.

 
 
På forsiden nå