18-åring omkom - fem skadd

Én jente (18) døde og fem er sendt til sykehus etter en kraftig frontkollisjon på Frøya i går kveld.

Saken oppdateres.

- Vi har informasjon som går på at den omkomne er en jente født i 92, men den omkomne er foreløpig ikke formelt identifisert. De fem skadde er gutter i alderen 16 til 20 år, opplyser operasjonsleder ved Sør- Trøndelag politidistrikt Leif Berglund.

Torsdag morgen er de fem skadde innlagt ved St. Olavs Hospital, hvorav fire er alvorlig skadd. Den femte vil trolig bli utskrevet senere torsdag. Ifølge politiet er tilstanden ikke livstruende for noen av de skadde.

- Det er fryktelig når så unge mennesker er involvert i en så alvorlig ulykke, sier Berglund. Alle de involverte er fra distriktet. Jenta satt alene i bilen da ulykken skjedde.

Fastklemt etter ulykken

Etter ulykken ble minst én person sittende fastklemt, og én av bilene sto i brann. Den omkomne skal ha sittet i bilen som tok fyr. Brannen skal ha vært i motorrommet, ikke i kupeen. Ingen av de involverte skal ha brannskader.

Brannen var slukket da brannvesenet ankom, og de begynte straks med frigjøring av fastklemte personer.

Hovedredningssentralen Sør-Norge sendte et Sea King-helikopter til trafikkulykken. Også et helikopter fra Luftambulansen i Trondheim ble tilkalt.

Ulykken fant sted litt over en mil fra Frøyatunnelen.

Skoleelever

Ungdommene er tilknyttet de videregående skolene på Hitra og Frøya, og et kriseteam er samlet på Frøya videregående skole for å ta hånd om de pårørende.

Kantina på Frøya videregående skole er åpnet for ungdommer som var på en fest i nærheten av ulykkesstedet. Hitra videregående skole holdes åpen fra klokken 10 torsdag.

- Både Frøya og Hitra kommune er nå involvert med kriseteam, sier Berglund.

Åstedsundersøkelser

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

Etter ulykken ble åstedet sikret, og veien var stengt frem til klokken 7 torsdag morgen.

Tekniske etterforskere var på stedet i natt, sammen med Ulykkeskommisjonen fra Vegvesenet og lensmannen på Frøya, som nå jobber med å finne årsaken til ulykken.

- Et av flere momenter vi vil undersøke er om det kan ha vært høy fart på noen av kjøretøyene, sier Berglund.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 23.18.

 
 
 
 
På forsiden nå