Dødsulykke på Frøya:

Ber om at russefeiringa avsluttes

Rektorene ved Frøya og Hitra videregående skole ber russen tone ned feiringa etter dødsulykken natt til torsdag.

  Foto: TOR AAGE HANSEN

Saken oppdateres.

Lokalsamfunnene i øykommunene er i sjokk etter at seks lokale ungdommer var involvert i en kraftig frontkollisjon natt til torsdag. Én jente omkom i ulykken. Fem gutter ble skadd, hvorav fire alvorlig.

Rektoren ved Frøya videregående skole, Bjørnar Johansen, var selv på ulykkesstedet natt til torsdag.

- Det var en sterk opplevelse. Nå ønsker vi at russen avvikler russefeiringa etter det som har skjedd, sier Johansen.

- Har det tøft

De fem skadde guttene hadde alle tilknytning til Frøya videregående skole. Èn av de fem skadde var russ. Skolen var åpen i natt, og mange ungdommer møttes for å være sammen i sorgen.

Den 18 år gamle jenta som omkom var elev ved Hitra videregående skole.

- Ungdommene her har det svært tøft nå og de er fortvilet, sier rektor ved Hitra videregående skole, Per I. Christensen. Skolen på Hitra vil være åpen hele torsdag, og kriseteam vil være tilgjengelig.

På Frøya hadde mange ungdommer vært samlet på ulike sammenkomster i går kveld. Den omkomne jenta hadde kjørt noen venner til en av sammenkomstene, og var på vei tilbake i bilen alene da ulykken skjedde.- Alle kjenner alle

Hitra videregående skole er en liten skole med 150 elever. Den omkomne jenta bodde like ved skolen.

- Dette er tragisk, først og fremst for de pårørende. Vi har ikke råd til å miste en slik stødig ungdom. Samtidig er det godt å se hvordan ungdommene tar vare på hverandre, sier ordfører i Hitra kommune Ole Haugen. Han forteller at mange ungdommer føler sorg og skyld etter det som har skjedd.

Fredag kan elever og ansatte møte på Frøya videregående skole fra klokken 12.00, sier rektor Bjørnar Johansen ved Frøya videregående skole i en pressemelding. Ansatte og medlemmer fra kommunens kriseteam vil også være tilgjengelig på skolen.

Klokken 15 fredag drar de videregående skolene på Frøya og Hitra samlet til ulykkesstedet. Det vil tennes lys og alle som ønsker å være med er invitert. Etterpå vil det bli holdt en minnestund på Hitra videregående skole.

Ikke livstruende skadd

De fem skadde guttene er torsdag formiddag innlagt ved St. Olavs Hospital, hvorav fire med alvorlige skader. Den femte vil trolig bli skrevet ut senere torsdag.

Ingen av guttene, som er i alderen 16- 22 år, er livstruende skadd.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

- Kollisjonen har vært svært kraftig. Et av momentene vi vil undersøke videre er om det har vært høy fart på noen av kjøretøyene, sier operasjonsleder Leif Berglund.

Ulykkeskommisjonen i Statens vegvesen, teknikere og politi samarbeider nå for å klarlegge hendelsesforløpet og finne årsaken til ulykken.

Politiet fikk melding om ulykka klokka 23.18 i onsdag kveld.

 
    
      (Foto: BENT RAMBERG)

  Foto: BENT RAMBERG

 
    
      (Foto: TOR AAGE HANSEN)

  Foto: TOR AAGE HANSEN

 
    
      (Foto: BENT RAMBERG)

  Foto: BENT RAMBERG

 
    
      (Foto: TOR AAGE HANSEN)

  Foto: TOR AAGE HANSEN

 
    
      (Foto: TOR AAGE HANSEN)

  Foto: TOR AAGE HANSEN

 
På forsiden nå