Sørget sammen etter dødsulykken:

Samlet for å minnes Åse

To dager etter dødsulykken i Skarsvågen på Frøya var tre av ungdommene i den ene ulykkesbilen tilbake på ulykkesstedet. Her sørget de sammen med Åse Hermanstads (18) venner, medelever og pårørende.

  Foto: GLEN MUSK

Saken oppdateres.

Mørke spor i asfalten vitner om den fatale ulykken som kostet 18 år gamle Åse Hermanstad livet natt til torsdag. På ulykkesstedet la sørgende medelever ned røde og hvite roser, liljer, bamser og et stort, rødt hjerte og hilsener.

«Vi kommer til å savne deg», har noen skrevet. «Vil ei glemme deg», står det på et annet kort. Russen hadde sørgebånd rundt armen, ungdommene trøstet og holdt rundt hverandre.-Sterkt å stille oppBlant de mange ungdommene på ulykkesstedet var også tre av ungdommene som satt på i den ene ulykkesbilen. I går sa politiet at bilen ungdommene satt i, trolig har fått skrens og at sjåføren mistet kontrollen over kjøretøyet som havnet i motsatt kjørefelt sent onsdag kveld.

Da de lettere skadde ungdommene i går møtte sine medelever igjen, ble de godt tatt i mot, også av avdødes lillesøster som går på samme skole.Fokus på forsoning–Det er sterkt av guttene å stille opp like etter ulykken. De ble positivt mottatt av russen og medelever. Det er viktig å ha fokus på forsoning og samhold nå, sier leder Roger Jensen av kriseteamet på Frøya.–Ungdommene er rause. Elevenes evne til å ta vare på hverandre er veldig god. Dette er drivkraften for å komme gjennom sorgen, tilføyer Frøyas kommunelege Steven Crozier, som også er i kriseteamet.TungtEtter samlingen i Skarsvågen ble elevene fra Hitra kjørt tilbake til skolen i busser. Flere biler med Frøya-elever fulgte etter for å delta i en minnestund i kantina på Hitra videregående skole. Her var også Åse Hermanstads foreldre, søstre og slektninger til stede.

Med musikk, diktlesning og en bildeserie av 18-åringen mintes de tilstedeværende den blide jenta. Av rektor Per Ivar Christensen beskrives hun som en veldig trivelig elev.–Hun hadde et lunt og godt smil, og var og godt likt av alle. Det er ganske uforståelig at dette skulle skje, sier Christensen. Han har tidligere vært nabo med henne og familien hennes i flere år.Tar vare på hverandre–Hvordan har dagen vært?–Tung. Jeg synes det er tungt. Vi kjenner jo alle elevene ganske godt. Vi kjenner foreldrene deres, søsknene deres. Det blir tungt, men samtidig er det også en styrke, for samholdet blir også veldig godt. Midt i all sorgen er det godt å se hvordan alle tar vare på hverandre, sier rektoren.

 
    
      (Foto: GLEN MUSK)

  Foto: GLEN MUSK

 
    
      (Foto: GLEN MUSK)

  Foto: GLEN MUSK

 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå