Tre selskap vant bussanbud

AtB har i dag tildelt TrønderBilene, Tide og Nettbuss kontrakt for kjøring av buss i Trondheim, Klæbu, Malvik og Melhus.

Saken oppdateres.

AtB kunngjorde i mars i år andre anbudsrunde på buss i Sør-Trøndelag. AtB har i dag tildelt TrønderBilene, Tide og Nettbuss kontrakt for kjøring av buss i Trondheim, Klæbu, Malvik og Melhus.

AtB opplyser i en pressemelding at avtalene har 7 års varighet, pluss to års opsjon.

Ulike kriterier

Selskapene er kåret som vinnere av anbudskonkurransen ut i fra en vurdering av tildelingskriteriene pris, kvalitet og gjennomføringsevne. I konkurransen har godtgjørelse blitt vektet med 60%, miljø 25% og gjennomføringsevne 15 %. Miljø vurderes i forhold til busstype og utslipp, i tillegg til støy og hvordan miljø blir hensyntatt i gjennomføringen av driften.

Den totale verdien på anbudspakkene er på ca 1,75 milliarder kroner. Med dette anbudet og det som ble tildelt i fjor har AtB gjennomført kontrakter for 2,5 milliarder kroner.

Nye gassbusser

Ifølge AtB medfører tildelingen at det i løpet av neste år vil komme 122 helt nye gassbusser i produksjon i Trondheim. Dette i tillegg til 41 som allerede går i trafikk. Bussene som ikke skal gå på gass skal kjøres på biodiesel.

De tre selskapene vant i konkurranse med Veolia, Team Trafikk og Norgesbuss.

 
På forsiden nå