Her er elevene flinkest

Røros og Leksvik er to av kommunene som utmerker seg med svært gode resulater på de nasjonale prøvene i engelsk.

Saken oppdateres.

Resultatene fra de nasjonale prøvene i engelsk og lesing er allerede lagt frem, og i dag ble regning-resultatene offentlige.

Vil du prøve deg på tidligere oppgaver fra de nasjonale prøvene i regning? Her kan du sjekke om du ville klart spørsmålene som femteklassingene må svare på.

Elevene i femteklasse vurderes på en skala fra en til tre, mens åttendeklassingene vurderes på en skala fra en til fem. På nasjonalt nivå er gjennomsnittlig mestringsgrad for femteklassene 2,0, det samme nivået som de to siste årene.

For 8.-klassingene er gjennomsnittlig mestringsnivå 3,1.

LES OGSÅ: Dette er de beste skolene

Dette er de trønderske kommunene som kommer best ut på de nasjonale prøvene i regning:Topplista 5. klasse Sør-Trøndelag:Klæbu: 2,3

Meldal, Selbu, Hemne og Røros: 2,1Topplista 8. klasse Sør-Trøndelag:Røros: 3,6

Roan: 3,5

Åfjord: 3,4Topplista 5. klasse Nord-Trøndelag

Leksvik: 2,2

Lierne, Verdal, Namsos, Grong, Inderøy og Overhalla: 2Topplista: 8. klasse Nord-Trøndelag

Leksvik: 3,4

Lierne: 3,3

Namdalseid og Verdal: 3,2

Gutter regner best

Ikke alle kommunene har deltatt på de nasjonale prøvene, og statistikken er dermed ikke helt fullstendig. Totalt har om lag 180 000 elever deltatt.

De to siste årene har gutter på 5. trinn prestert noe bedre enn jentene. I 2010 har denne forskjellen blitt mindre. Mestringsnivå for gutter har gått ned fra 2,1 til 2, mens gjennomsnittlig mestringsnivå for jenter fremdeles er 1,9.

 
På forsiden nå