Straffer ingen etter razzia

Ingen av de 80 som var i lokalet under pokerturneringen i Orkanger straffes.

Saken oppdateres.

14. oktober i fjor aksjonerte rundt 20 polititjenestemenn mot samfunnshuset i Orkanger. Inne i lokalene ble det arrangert et uoffisielt Midtnorsk mesterskap i poker. 80 personer, hovedsakelig menn, deltok.Nå er det klart at deltakelsen i turneringen ikke vil få strafferettslig etterspill for noen av de involverte.Henlegges- Etter å ha diskutert saken internt, har vi konkludert med at saken henlegges etter bevisets stilling, sier politiadvokat Kornelia Lykke til adressa.no.

Mener du at pokerspilling bør legaliseres? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

Utleier av samfunnshuset skal ha blitt fortalt at det skulle brukes til en bridgeturnering. Et stort oppbud av biler og lukkede gardiner skal imidlertid ha fått flere til å reagere. Politiaksjonen ble gjennomført etter tips fra publikum.

Se politiets video av aksjonen til høyre for teksten

Tre menn ble innbrakt, blant dem var en mann som hadde en mindre mengde hasj og mannen politiet mistenkte for å organisere hele turneringen. Disse kan heller ikke vente seg en reaksjon.- Etterforskningen har ikke medført at vi kan konstatere straffansvar for den enkelte, sier Lykke.Lensmann Arve Nordtvedt ved Agdenes og Orkdal lensmannskontor har tidligere uttalt at det kunne bli aktuelt å bøtelegge alle som deltok på arrangementet. Ifølge politiadvokat Lykke ville det vært mulig å sende ut forelegg til samtlige, etter straffelovens paragraf 383.Dette prioriteres imidlertid ikke av ressursmessige hensyn.- Noe av det grovesteLotteritilsynet er et direktorat og tilsynsorgan for å kontrollere private lotteri og statlige spill. Kommunikasjonsdirektør Rune Timberlid kjenner til razziaen i Orkanger.- Jeg kan ikke huske at flere enn 80 personer har deltatt på et arrangement som har blitt stoppet. Det er en stor sak. I forhold til omfanget er det noe av det groveste vi har hørt om, sier han til adressa.no.De 80 personene som deltok skal på forhånd ha betalt inngang til turneringen via et av de største pokerselskapene på internett. Selskapet er registrert i utlandet. Timberlid ser at dette kan bidra til at det bli vanskeligere å straffeforfølge noen.

Roser politiet

- Det er fortsatt ulovlig for norske banker og finansinstitusjoner å overføre penger til spillselskap i utlandet.

Han påpeker at det er påtalemyndigheten som må ta seg av vurderingen av bevisene. At ingen straffes etter razziaen viser likevel at aktiviteten, og bruk av sosiale nettverk og internett, gir nye utfordringer i forhold til bevisbyrden.

- At politiet slår til er veldig bra, uansett. Dersom det ikke gjøres så risikerer vi at det kan poppe opp illegale spillmiljøer og det kan ikke aksepteres.

Leder i Stortingets justiskomité, Per Sandberg, har tidligere sagt til adressa.no at han mener at pokerklubber bør legaliseres, som et forebyggende tiltak mot annen kriminalitet.

LES OGSÅ: - Gjør poker lovlig

LES OGSÅ: Her går gambleren inn på ulovlig pokerturnering

LES OGSÅ: Slik avtales ulovlig pokerspill

LES OGSÅ: - Hemmelige klubber vokser av forbud

 
 
 
 
På forsiden nå