«Fullt kaos» på speilblank E6

Rundt 200 vogntog måtte stå og vente på bilberging og brøyting.

Saken oppdateres.

Etter store trafikale problemer på E6 ved Ulsberg i Rennebu kommune tirsdag kveld, advarte politiet mot å kjøre mot området dersom man ikke var helt nødt. Politiet jobbet på stedet fra 20-tiden tirsdag kveld til 1-tiden natt til onsdag.

Operasjonsleder Jan Steindal i Sør-Trøndelag politidistrikt sier til adressa.no tirsdag kveld at trafikkforholdene har vært forferdelige på stedet.

- Det er fullt kaos. Det er ikke kjørbart, rett og slett, sier Steindal.

200 vogntog

- Jeg regner med at det er et førtitalls vogntog som står ved den nye rasteplassen. Vi har jobbet der i et par timer og sikkert enda mer. Mesta har strødd, men vogntogene har ikke sjans. Det er fryktelig glatt der oppe, fortsetter han.

Onsdag morgen anslår operasjonslederen at rundt 200 vogntog har stått i ro i området siden problemene begynte.

Først i 1-tiden natt til onsdag begynte det å løse seg opp, etter at flere vogntog hadde blitt tauet bort og det ble brøytet og strødd på E6. Fram til da ble trafikken dirigert manuelt på stedet, og veien var også stengt i korte perioder i natt på grunn av bilberging.

Vogntogene har i løpet av natten kommet seg på veien igjen. Veitrafikksentralen Midt-Norge opplyser onsdag at det nå er fine kjøreforhold ved Ulsberg, men at det for E6 generelt er meldt inn snødekke med fare for glatte partier.

LES OGSÅ: Her finner du veimeldinger for Midt-Norge

Tidligere tirsdag kveld bisto politiet i Sokndalen og ved Støren. Men på Ulsberg-sida har det ifølge politiet vært enda glattere.

- Om man ikke har et alvorlig behov for å kjøre E6 sørover mot Ulsberg - eller nordover fra den andre retningen - så bør man holde seg hjemme, sier operasjonslederen tirsdag kveld.

Redusert framkommelighet

Det er ikke meldt om materielle skader eller personskader.

- Vi fikk de første meldingene om dette ei god stund før klokken 20, men det var da vi måtte gripe inn fysisk for å forsøke å løse det opp. Vi dirigerer bergingsbiler på stedet og forsøker å få løs ett og ett kjøretøy, sier Steindal.

Onsdag morgen er fylkesvei 488 mellom Blakkstad og Lomundal bru fortsatt stengt på grunn av flom. Fylkesvei 705 mellom Stugudal og Brekken er midlertidig stengt på grunn av uvær. Det samme gjelder for fylkesvei 773 mellom Brekkvasselv og Røyrvik.

Fylkesvei 714 ved Snilldal har redusert fremkommelighet på grunn av flom, og det meldes om snødekke på veien over hele distriktet.

 
På forsiden nå