- Steiner raste ut da togene passerte

All togtrafikk forbi Muruvik er stanset av et ras.

Saken oppdateres.

Årsaken til togstansen er et ras som har gått like ved toglinjene i nærheten av Muruvik i Sør-Trøndelag. To personer fra Jernbaneverket har inspisert toglinjene, og stengt all togtrafikk forbi stedet.

Fullstendig togstans

- For øyeblikket er all togtrafikk stanset. Det vil bli satt opp buss for tog så lenge problemene vedvarer Det vil nok bli en del forsinkelser, men vi ber alle som skal ta tog møte opp på stasjonen til vanlig tid, sier pressevakten i NSB til adressa.no.

Togene fra Trondheim og nordover, samt togene til Sverige via Hell vil bli rammet av raset.

Ifølge Olav Nordli, pressevakt i Jernbaneverket, har det skjedd en utglidning i fjellet rett ved toglinjen, og en deler av en støttemur har rast sammen.

- Utglidningen påvirker stabiliteten i linjen, så området må utbedres. Vi må mest sannsynlig bruke en lekter i reperasjonen, så det kan fort ta noen dager, sier Nordli til adressa.no.

Det var en hobbyfisker på fjorden som opdaget raset og fikk varslet jernbaneverket.

Raste da togene passerte

- I flere år har jeg kjørt samme leia og derfor så jeg at noe hadde skjedd under jernbanelinjen. Da jeg kjørte inntil landet så jeg at et ras hadde gått. Før jeg rakk å ringe Jernbaneverket passerte det tre tog. Det raste ned flere steiner da togene passerte. Jeg fikk vondt i magen da jeg så det, sier Per Ivar Vik.

Hobbyfiskeren fikk tak i Jernbaneverket, og to mann ble med ham i båten ut for å se på raset.

- De takket med for at jeg varslet dem. Det ble bestemt at det var utelukket å kjøre mer tog der, forteller Vik.

 
 
 
På forsiden nå