Jakter tre litauere etter gullinnbrudd

Politiet utelukker ikke at innbruddet på gullsmeden på Oti-senteret i Orkanger kan settes i sammenheng med andre innbrudd samme helg.

  Foto: POLITIET

Saken oppdateres.

Innbruddet i Orkanger Ur og Gull på Oti-senteret skjedde trolig lørdag kveld, men ble først oppdaget mandag morgen.

Tyvene klipte seg gjennom ståltaket med en form for saks og klatret ned i butikken med en stige. Inne i butikken forsynte tyvene seg med gull, diamanter og smykker for flere hundre tusen kroner.

Tirsdag uttalte politiførstebetjent ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor, Tor Kristian Haugan, til adressa.no at de knyttet tyveriet opp mot et innbrudd på Bunnpris i Klæbu samme kveld. En litauer hadde låst seg inn i butikken ved stengetid, men ble pågrepet da han utløste alarmen.

Vitne så tre menn

Ifølge Avisa Sør-Trøndelag jakter politiet nå på tre andre litauere mannen kom til Norge sammen med. De fire ankom Norge i månedsskiftet mars/april.- Vi utelukker heller ikke en sammenheng med flere innbrudd samme helg, sier Haugan.Politiet har vært i kontakt med et vitne som ved 23.30 –tiden lørdag kveld så tre menn i området Moan og Jomfrudalen, like ved Oti-senteret.Denne vitneobservasjonen blir nå sjekket ut, og politiet forsøker å finne ut om det kan være snakk om gjerningspersonene.

Ønsker tips

Politiet ønsker også tips om biler som har blitt observert i området lørdag kveld. Tyvene som brøt seg inn på Oti-senteret kom i bil, men politiet vet ikke hvor bilen sto parkert.I tillegg ber politiet om at personer som savner en stige tar kontakt.Det er overvåkningskamera plassert både i fellesareal og inne i selve butikken. Politiet håper nå at bilder fra disse kan gi dem nye spor.

 
    
      (Foto: POLITIET)

  Foto: POLITIET

 
    
      (Foto: ADRESSA.NO-LESER)

  Foto: ADRESSA.NO-LESER

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå