Tok flaggstanga på taket

Med en flaggstang på taket bør man passe seg for svingete veier.

Saken oppdateres.

- Jeg sto på Flakk og ventet på ferja da jeg så bilen med flaggstanga på taket, sier Lars Markus Lerdahl til adressa.no.

Han skulle på hyttetur til Bjugn da han så den spesielle måten å frakte flaggstang på.

- Hva skjer når bilen svinger?

Festet på taket, ved siden av skiboksen, stakk flaggstangen ut om lag tre meter bak bilen.

- Det så litt ekstremt ut. Jeg tenker på hva som kan skje i krappe svinger, når flaggstanga kan komme over i motsatt kjørebane.

Les også: - Fryktet at sekkene skulle fly av

Bjørn Wold, distriktsleder i Utrykningspolitiet (UP), er ikke i tvil om at bilen ville blitt stoppet.

- Dette er ikke en måte det bør kjøres på. Vedkommende ville ikke fått kjørt videre med den lastingen på taket, sier han til adressa.no.

- Ville anmeldt sjåføren

For ham er det umulig å fastslå om det som ifølge Lerdahl er en flaggstang er av jern eller aluminium eller hvordan den er festet bare ved å se på bildet.

- Så om den overskrider hvor mye du kan laste på taket, som i en slik bils tilfelle er rundt 75 kilo, blir vanskelig for meg å si. Uansett stikker den for langt ut.

Spesielt i svinger kan konsekvensene bli fatale ved slik kjøring.

- I et kryss vil stanga gå ut vesentlig bak. Sjåføren risikerer for eksempel å feie ned en fotgjenger, sier Wold, som ville gått til anmeldelse om sjåføren hadde blitt stoppet av UP.Her er flere alternative fraktemetoder våre lesere har observert:LES MER: - Dette er livsfarligLES MER: UP-sjefens skrekkbilderLES MER: Mobilt spa på veienLES MER: Sjekk det lastestativet!LES MER: - Vi fikk hakesleppLES MER: Hoppekonge på veienLES MER: Hoppet over noen trafikkreglerLES MER: «Er det mulig?»LES MER: Statens vegvesens skrekkbilderLES MER: Dum og dummereLES MER: - Fire meter listverk ut av vinduetLES MER: - Rett og slett hårreisendeLES MER: Drivende galskapLES MER: Lettvint blir livsfarligLES MER: Hårball på turLES MER: Hadde sofa, madrass, vaskemaskin, dyne og Kunnskapsforlagets Store Verdensatlas på taketLES MER: Kjørte lastebil med lastebil på planetDersom du kommer over lignende i trafikken så send gjerne et bilde på mailadressen webred@adresseavisen.no eller MMS til 07200 med kodeord TIPS

 
 
På forsiden nå