Hva har Roar Strand og Messi til felles?

Svar: Både Roar Strand og Lionel Messi har bidratt med hver sin skjorte til verdens største fotballdrakt.

  Foto: JAN TORE BRUSTAD /KJØR FOR LIVET

Saken oppdateres.

Bjørn Heidenstrøm ble internasjonalt kjent da han syklet fra Oslo til fotball-VM i Sør-Afrika i 2010. I løpet av 333 dager samlet han inn fotballdrakter som ble til verdens største drakt, og den ble båret inn på stadion under åpningsseremonien av fjorårets fotball-VM. Formålet var å få oppmerksomhet rundt Flyktninghjelpen.

Besøkte «Kjør for livet» på Ler

I går var Bjørn og den verdenskjente drakta, «The Shirt», på besøk hos organisasjonen «Kjør for Livet» på Børseth gård på Ler i Melhus kommune.

LES MER: Investerer millioner i motorsport for ungdom

Organisasjonen arbeider med å skape et annerledes fritids- og aktivitetstilbud for barn og unge ved hjelp av motor- og motorsport.

- Vi er to organisasjoner som er i vekst, og for øyeblikket seiler i medvind. Vi har begge som mål å skape en god felles mestringsarena. Vi vil også begge vise at idrett består av mye mer enn bare det å vinne selv, sier Bjørn Heidenstrøm i en pressemelding.

300 kg med fotballdrakter

Drakta til Heidenstrøm er på tur igjen fra Nordkapp til Lindesnes, og «kjendisen» har de gigantiske målene 20x15 meter og 300 kg i vekt.

- Det var veldig stort å få Bjørn og The Shirt-drakta hit til oss. Vi står for mye av det samme, og ikke minst det å skape ett godt lag og fellesskap er vi begge sterke på, sier daglig leder Knut Ove Børseth i «Kjør for Livet».

Supermann ga nummer 6

Roar Strand var også til stede på Børseth gård, og overrakte selvsagt sitt bidrag til den store drakta. Han ga vekk en signert utgave av RBK-drakt nummer 6.

– Det er morsomt å bidra til dette, og det var et mektig syn å se alle disse draktene, sier Strand.

LES MER: Angret aldri på monstertur

LES MER: - 80 millioner har sett en skalla mann på tv

LES MER: The Shirt på Viking-kamp

Supermann Strand har selv samlet mange drakter i løpet av den lange karrieren, men må se seg slått av Heidenstrøm.

– Jeg har nok langt over 100 drakter, men jeg er ikke i nærheten av dette nei, sier Strand.

I godt selskap

Drakta til Strand er i godt selskap, med blant andre Lionel Messi, rockerne i Iron Maiden, Wayne Rooney og Elton John. «Kjør for Livet» overleverte også en drakt da anledningen bød seg. De lokale fotballagene i Melhus stilte også opp.

– Vi har fått drakter fra Gimse, Melhus, Flå, Leik og Lundamo. Så god oppslutning tror jeg nesten er rekord så langt på turen, og det er ekstra morsomt, sier Heidenstrøm.

 
    
      (Foto: JAN TORE BRUSTAD /KJØR FOR LIVET)

  Foto: JAN TORE BRUSTAD /KJØR FOR LIVET

 
    
      (Foto: JAN TORE BRUSTAD /KJØR FOR LIVET)

  Foto: JAN TORE BRUSTAD /KJØR FOR LIVET

 
    
      (Foto: JAN TORE BRUSTAD/KJØR FOR LIVET)

  Foto: JAN TORE BRUSTAD/KJØR FOR LIVET

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå