Føden i Orkdal er lagt ned

8000 personer kunne ikke snu Helse Midt.

Saken oppdateres.

Et enstemmig styre i Helse Midt vil ikke overstyre vedtaket St. Olavs Hospital HF innstilte 16. desember i fjor. Fra 1. juni i år vil sykehuset på Øya i Trondheim overta fødetilbudet til Orkdal sjukehus.

Skuffede jordmødre

Omlag 40 forkjempere for føden i Orkdal demonstrerte med plakater og fakler før Helse Midts styremøte på Stjørdal. Skuffet måtte de konstantere at kampen var tapt. Omlag 8000 underskrifter mot nedleggelse ble overrakt styreleder Kolbjørn Almlid før møtet startet.

- Vi ha kjempet for å bevare føden i Orkdal i flere år, og ville følge den til den endelige beslutningen ble klar. Det er trist at Helse Midt stemte for nedleggelse. Jeg tror ikke de er klar over hvilke følger dette kan få for de fødende, sier jordmor Bente Kjeldstad til adressa.no.

Roste St. Olavs Hospital

16. desember i fjor vedtok et enstemmig styre i St. Olavs Hospital HF å flytte fødetilbudet i Orkdal til universitetssykehuset på Øya i Trondheim. Styret fastslo at sykehuset i Trondheim er bedre medisinsk og faglig forsvarlig for vordende mødre. På bestilling fra Helse Midt hadde de utredet en risikoanalyse og konsekvensvurdering av nedleggelsen.

- Jeg vil gjerne rose St. Olavs Hospital for en bred og gjennomarbeidet konsekvensutredning, sier styreleder Kolbjørn Almlid.

LES OGSÅ: Vil ha utsatt fødevedtak i Orkdal

LES OGSÅ: Kjemper for fødetilbudet i Orkdal

 
På forsiden nå