- Politiet ringte og sa unnskyld

Pål Øystein Sørgaard vekket oppmerksomhet med sin arbeidsbrakke. Slik ser den ut inni.

Saken oppdateres.

- Det har blitt en del kommentarer på Facebook og noen telefoner, sier Pål Øystein Sørgaard som eier arbeidsbrakka som fikk oppmerksomhet på adressa.no i går.

Han eier et byggfirma i Trondheim og han kjøpte arbeidsbrakka på hjul i fjor. Det var første gang han hadde blitt stoppet av politiet mens han hadde brakka bakpå bilen.

- Sjokkerende

Håvard Fosmo og kona ble vitne til at politiet stanset sjåføren ved Malvikhallen onsdag kveld. Politiet har forklart at den manglet registreringsnummer og at de ønsket å sjekke om sjåføren hadde mulighet til å kjøre med en så stor henger.

- Kona sa at jeg måtte ta en tur ut og se på noe, og jeg svarte at det orket jeg ikke. Da svarte hun at det er verdt å komme ut. Det fikk hun rett i. Jeg holdt på å le meg i hjel, sa Fosmo til adressa.no i går.

Sørgaard trodde aldri at politiet skulle stoppe ham på bakgrunn av det han hadde bak bilen.

- Det var litt sjokkerende at de ikke visste at det var lovlig. Jeg sa at de måtte lære seg leksa si, og de lot meg kjøre videre. Dagen etterpå ringte politiet og ba om unnskyldning. De innrømmet at de hadde for lite kunnskap om dette, sier han.

Soverom og fullt utrustet kjøkken

Arbeidsbrakker er ikke tillatt registrert, da hjulbrakker er definert som tilhengerredskap, såfremt de ikke omdefineres til tilhengere.

- Det er ei komplett brakke med to soverom, bad og kjøkken. Den er ti meter lang og vekker nok litt oppsikt. Men da jeg hentet den på Østlandet kjørte jeg forbi flere politipatruljer uten å bli stoppet, mens i Malvik rakk jeg ikke kjøre lenger enn 200 meter, forteller Sørgaard.

LES MER: Mobilt spa på veien

LES MER: Sjekk denne stigebilen

Trondheimsmannen forteller at han har den største arbeidsbrakken som finnes. Opptil fire personer får plass i køyesengene.

- Jeg måtte overbevise politibetjenten, og ga ham en omvisning inne i brakka. Jeg får vel printe ut artikkelen og ha den liggende til neste gang jeg blir stoppet, sier han lattermildt.

- Må drive med voksenopplæring

Arbeidsbrakkene har Sørgaard skaffet seg gjennom firmaet Wiks i Fredrikstad. Den største arbeidsbrakka/boligvogna koster rundt 160 000 kroner.

Daglig leder Geir Wullum i Wiks AS bekrefter at han til stadighet blir stanset når han kjører med arbeidsbrakker langs norske veier.

- Jeg har alltid med utskrift av vedtektene for å slippe å vente på at de roter seg gjennom regelverket. Jeg driver jevnlig med voksenopplæring, sier Wullum.

Han selger rundt 150 arbeidsbrakker i året, hvorav mellom 10 og 15 er av den største varianten.

LES MER: Hoppekonge på veien

LES MER: Hoppet over noen trafikkregler

LES MER: «Er det mulig?»

LES MER: Statens vegvesens skrekkbilder

LES MER: Dum og dummere

LES MER: - Fire meter listverk ut av vinduet

LES MER: - Rett og slett hårreisende

 
 
 
 
På forsiden nå