Mandag morgen kan operasjonsleder Curt Ivar Røhmen melde om at det dreier seg om en ung fører i 16-årsalderen. Gutten var fører av en såkalt lettmotorsykkel og veltet på Vikhammer søndag kveld. Politiet fikk melding om ulykken i Malvik kommune klokken 21.36.

- Vi fikk melding om at en motorsykkel hadde veltet på veien mellom gamle og nye E6 i Vikhammerdalen, sa vaktleder Tor Arne Malm ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag rett etter hendelsen.

Var alene

Litt senere kunne operasjonsleder Trude Carlsson ved Sør-Trøndelag politidistrikt bekreftet at 16-åringen omkom i velten. Både ambulanse, brannvesen og politi rykket ut til stedet.

- Kun en motorsykkel var involvert i ulykken, sier operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Rundt klokken 23.00 var redningsmannskap fortsatt på stedet. Det ble også opprettet krisesenter i området i regi av Malvik kommune. I løpet av mandag vil det bli en samling på grendehuset i Malvik. Der vil ungdommer og vennekrets få oppfølging av kriseteamet.

- Uoversiktlig sving

Ifølge et vitne som adressa.no har vært i kontakt med var det vått på veien, og det skal være bratt og svingete i området.

- Det er veldig uoversiktelig akkurat her. Man ser ikke utgangen av svingen når man kjører inn i den, sier vitnet.

Politiets teknikere og Statens vegvesens ulykkeskommisjon har gjort undersøkelser på stedet, og det vil bli innledet vanlig etterforskning av ulykken. Fv 941 ble stengt på grunn av ulykken, men åpnet igjen i 1-tiden natt til mandag.

- Hva som har skjedd kan vi ikke spekulere i nå, det får etterforskningen avdekke, sier operasjonsleder Curt Ivar Røhmen.

Det var ikke mulig å redde livet til den unge sjåføren som veltet i Vikhammerdalen. Foto: Erling Skjervold
Motorsykkel veltet på Fv 941. Foto: Erling Skjervold